| 14:38 | Arjan Olsthoorn

Overname H&S Group door Royal Den Hartogh Logistics

Royal Den Hartogh Logistics, gespecialiseerd in het wereldwijde vervoer voor de chemische, gas- en voedingsindustrie, breidt haar portfolio verder uit door de overname van H&S Group. H&S Group is actief in het transport van vloeibare voedingsmiddelen in Europa.

Ubbo Hempenius, eigenaar van H&S Group, en Pieter den Hartogh, Group Managing Director van Royal Den Hartogh Logistics, hebben op 15 maart 2024 een overeenkomst ondertekend waarbij Den Hartogh alle aandelen van H&S overneemt. H&S wordt de vijfde business unit van Den Hartogh, naast de bestaande business units Liquid, Gas, Global en Dry Bulk. De overname omvat alle bedrijfsonderdelen en joint ventures van de H&S Group. Uitgezonderd van de business unit Cleaning & Filling in Barneveld. Door de uitbreiding van haar dienstenaanbod verstevigt Den Hartogh haar wereldwijde marktpositie als vooraanstaand logistiek dienstverlener. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

‘Uitgelezen kans’

Ubbo Hempenius: “Het samengaan van H&S en Den Hartogh is een uitgelezen kans om onze krachten te bundelen en ten volle te benutten. We kunnen onze slimme logistieke oplossingen uitbreiden en ons bereik verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor H&S de juiste stap voorwaarts is. Het garandeert de continuïteit en zelfstandigheid van ons bedrijf. We creëren een duurzame toekomst voor onze beide teams en trekken gezamenlijk op om nieuwe normen te stellen in de wereld van de logistiek. Bovenal laten we onze klanten maximaal profiteren van een uniek en breed wereldwijd dienstenpakket.”

Lees ook: Na 106 jaar overname voor Van Gool Transport

Pieter den Hartogh: “Het toevoegen van een vijfde business unit is een strategische keuze. Dat we dit samen met H&S Group kunnen doen, een familiebedrijf met zoveel raakvlakken op het gebied van historie, waarden en ambitie, maakt me ongelofelijk trots. We voegen niet alleen activiteiten samen; we combineren onze verhalen, dromen en mensen. Het team van H&S is met zijn specialisme, kennis, ervaring en ambitie een waardevolle en zeer welkome aanvulling.”

Rijke historie

De internationaal opererende Nederlandse familiebedrijven zijn leidende logistieke dienstverleners met een rijke historie. Ze geven de hoogste prioriteit aan veiligheid en hebben openheid, persoonlijke ontwikkeling en respect als gedeelde waarden. Ook de gezamenlijke historie van beide bedrijven gaat al langer terug: sinds 2001 werken ze aan gemeenschappelijke projecten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie