DFDS
| 10:32 | Arjan Olsthoorn

DFDS tekent bij Volvo voor honderd elektrische trucks

Volvo Trucks heeft een order voor nog eens honderd elektrische trucks ontvangen van logistieke onderneming DFDS. Hiermee verdubbelt het aantal elektrische Volvo-trucks in het wagenpark van DFDS. Met 225 elektrische trucks in totaal is het de grootste vloot van zware elektrische trucks in Europa.

DFDS, het grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, ziet een groeiende vraag naar transportoplossingen die het milieu minder belasten. Daarom heeft het bedrijf opnieuw een order geplaatst voor honderd elektrische trucks van Volvo. Eerder kocht DFDS in totaal 125 zware elektrische Volvo-trucks. Momenteel zijn er 95 daarvan operationeel in Zweden, Denemarken, Litouwen, België en Nederland. De resterende dertig worden in de loop van 2024 geleverd.

Vertrouwen in Volvo

“Ik ben er erg trots op dat we onze nauwe samenwerking met DFDS kunnen voortzetten. Deze order voor nog eens honderd elektrische Volvo-trucks is een bewijs van hun vertrouwen in ons bedrijf. De grote toename van de elektrische truckvloot van DFDS laat zien dat emissievrij vervoer hier en nu een levensvatbare oplossing is”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

De nieuwe elektrische trucks zullen worden ingezet op negen markten in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België en Zweden. Het betreft de recent vernieuwde en energiezuinigere modellen Volvo FH Electric en FM Electric.

DFDS heeft momenteel de grootste vloot van zware elektrische trucks in Europa en is goed op weg om de doelstelling te halen om in 2030 minstens 25 procent van het wagenpark geëlektrificeerd te hebben.

Toewijding

“We willen de overgang naar duurzamer wegtransport stimuleren. Onze groeiende vloot van elektrische vrachtwagens zal niet alleen bijdragen aan het verminderen van de impact van onze activiteiten op het klimaat. Het zal DFDS ook in staat stellen meer bedrijven te ondersteunen die hun toeleveringsketens koolstofarm willen maken. Deze nieuwe order onderstreept onze toewijding om de ontwikkeling door te zetten”, zegt Niklas Anderson, EVP, Logistic Division bij DFDS.

Een aantal van de nieuwe elektrische trucks zullen worden gebruikt om goederen te vervoeren van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie