Originele DAF XF Klaas Engel
| 13:23 | Korneel Luth

Originele DAF XF Klaas Engel

Eigenrijder Klaas Engel uit Elburg nam onlangs een opvallende en origineel gespoten nieuwe DAF XF in gebruik.

Het is een XF 440 met Super Space Cab en de nieuwe MX-11-motor met het hoogste vermogen van 440 pk, zo vertelt Klaas Engel. “Die motor bevalt goed ja. Ik heb er een drie-asser achter hangen maar qua totaalgewicht kom ik eigenlijk nooit boven de 35 ton uit.” 

“Met een drie-assige trailer ben je wat flexibeler maar in mijn werk ben ik nooit heel zwaar. Ik rij nationaal met biscuit en deegproducten; de MX-11 is perfect voor dit werk”, legt Klaas uit.  

Originele DAF XF Klaas Engel
Hier staat een dijk van een eigenrijdersauto. (Foto: Jakob Schipper)

Tweede eigen auto als eigenrijder

“Ik ben sinds 1996 transportondernemer, in eerste instantie samen met mijn neef, maar vanaf 2007 echt alleen als eigenrijder. Dit is daarom mijn tweede eigen auto.” 

“Hiervoor had ik een Volvo. Daar was ik zeer tevreden mee. Maar toen die truck aan vervanging toe was, had ik een probleem. Vanaf het begin heb ik de nieuwe FH namelijk geen mooie auto gevonden. En nog niet; ook het interieur vind ik niet mooi.”

“Ik heb er een week mee gewerkt en het rijdt harstikke goed. Maar als je veel geld investeert in een nieuwe auto, moet die wel een beetje naar je smaak zijn, vind ik. Dus zodoende ben ik bij DAF uitgekomen. Ik baal wel dat ik bij de Nijwa-dealer in Zwolle weg ben.”

Originele DAF XF Klaas Engel
Voor de achteras staat de kreet ‘My New Feeling’. Die is afgeleid van ‘More than a Feeling’, de spreuk die de Volvo sierde. Klaas: “Maar die kreet sloeg echt op de Volvo, dus die kon ik niet letterlijk overnemen op de DAF. ‘My New Feeling slaat daarom op de keuze voor mijn nieuwe DAF!” (Foto: Jakob Schipper)

Vernieuwde DAF XF: mooi

“De vernieuwde XF heb ik vanaf het eerste moment echt mooi gevonden. Ik heb mijn XF gekocht bij Bakker Bedrijfswagens in Harderwijk.”

Maar daarmee was de kous nog niet af. Want een standaard truck is het niet. “Het rood in de truck is eigenlijk mijn kleur”, zegt Klaas. En het wit had ik eveneens in mijn Volvo.”

“Ik ben naar Bertus Verbeek gegaan, van Verbeek Reclame in Renswoude. Hij kwam met het idee om matzwart als basiskleur te gebruiken. Maar dat durfde ik niet aan. Toen was de suggestie antraciet en zijn we uiteindelijk op deze kleur grijs uitgekomen.”

Zeer geslaagd

Het interieur van de DAF vind sowieso al heel mooi. Ik heb alleen de motortunnel laten bekleden met roomkleurig leder en de vloer met donkergrijs leder. Alles bij elkaar vind ik de auto zeer geslaagd, zeker ook een detail zoals KE-logootje op de cabine!”

Daar kunnen we Klaas alleen maar gelijk in geven. Met zijn nieuwe XF staat er een originele, mooie nieuwe en goed uitgekiende eigenrijdersauto.     

Openingsfoto: Jakob Schipper

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie