Nieuwe Volvo nog steeds getest
| 13:06 | Truckstar Redactie

Nieuwe Volvo nog steeds getest

Volvo’s opvolger voor de FH-serie wordt momenteel nog steeds getest, en gespot.

Op onze redactie kregen we vanmorgen opnieuw een telefoontje van een oplettende chauffeur. John Vos was onderweg met een container naar Rotterdam, en had de nieuwe Volvo op de A15 vanaf Gorinchem een eindje achter zich zitten.

Het ging om een witte enkel-as trekker met belettering van het Deense transporbedrijf Steen M. Hansen en daarachter een oplegger van Freja.

Wie heeft het interieur gezien?
De vormen van de cabine, met zijn bijna rechtopstaande voorruit zijn natuurlijk enigszins bekend, maar een groot raadsel blijft nog het ruimere interieur. Hoe ziet bijvoorbeeld het dashboard eruit? Mocht iemand hier iets meer over weten, of een foto hebben, dan zijn wij zeer geïnteresseerd.

Besteld
Enige tijd geleden waren er geruchten dat de nieuwe Volvo al besteld was door sommige transportbedrijven. Het bedrijf waar John rijdt, Gebr. Vos uit Sprang-Capelle, heeft de nieuwe Volvo in ieder geval nog niet besteld.

 Bij Volvo-dealer BAS in Nijmegen wist men John te melden dat er nog niet genoeg getest is met het nieuwe model, en dat de testperiode verlengd is.

Update
In tegenstelling tot een eerdere suggestie is het niet waarschijnlijk dat Volvo de BedrijfsautoRai van 17 t/m 21 april aangrijpt om de opvolger van de FH officieel te presenteren aan de wereld. De RAI is helaas niet meer het internationale platform wat het voor de crisis was. Op de IAA in Hannover zal de auto ongetwijfeld wél te zien zijn, en de presentatie is wellicht al iets eerder in 2012. 

Voor wie nog een aantal foto’s wil zien, op de fansite Volvoworld.eu staan er genoeg op deze pagina.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie