Filedrama's verwacht in België
| 11:25 | Truckstar Redactie

Files Antwerpse ring kunnen korter

Files op de Antwerpse ring die het gevolg zijn van ongevallen, kunnen een stuk korter.

Als de Vlaamse variant van het incident management weer in ere wordt hersteld, scheelt dit in filelengte, en in filekosten, zo heeft de Vlaamse mobiliteitsvereniging VAB uitgerekend.

Contracten
Dit jaar liepen de contracten af die de Vlaamse overheid had met bergingsbedrijven rond Antwerpen en ook Brussel. Die contracten garandeerden de snelle berging van voertuigen na een ongeluk.

Mobiliteitsvereniging VAB heeft uitgerekend dat wanneer er langs de Antwerpse ring weer permanent twee bergingstrucks gestationeerd zouden zijn, de aanrijtijd met de helft – vijftien minuten – omlaag gaat.

Vijf ongevallen per dag
Op een werkdag gebeuren gemiddeld vijf ongevallen met slechts blikschade. Als in slechts twee van die gevallen de aanrijtijd gehalveerd wordt, waarmee twee keer vijftien minuten filetijd bespaard wordt, scheelt dit op jaarbasis 13 miljoen euro in filekosten, aldus VAB.

VAB analyseerde alle verkeersincidenten op de Antwerpse ring en aansluitende wegen tussen september 2010 en 2011. Het Vlaamse incident management heeft de naam FAST: files aanpakken door snelle tussenkomst.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie