| 14:02 | Arjen van Vliet

Nieuwe truckparking bij Deventer

Bij Deventer komt een nieuwe truck-parkeerplaats langs de A1. Op het A1 Bedrijvenpark moet begin 2017 een bijna 3 hectare grote truckparking verrijzen.

De parking is een samenwerking tussen de gemeente Deventer en Truckpoint. Het concept is geïnspireerd op de Duitse Autohof. Er komt een compleet pakket aan voorzieningen voor trucks en chauffeurs. Naast parkeerplaatsen, sanitair en een tankstation is dat onder meer een horecagelegenheid. De locatie sluit aan bij de wens van Rijkswaterstaat voor meer langparkeerplaatsen langs de A1. “Vrachtverkeer heeft een tekort aan veilige parkeermogelijkheden, met name langs de internationale transportroutes. Deze parkeerplaats langs de A1 biedt een goede oplossing. Dit helpt om onveilige parkeersituaties op vluchtstroken en op- en afritten te voorkomen”, stelt Jos van Hees namens Rijkswaterstaat.

Veiligheid

Mark van Mast van Bedrijvenparkmanagement Deventer: “Een goede truckparking is voor ons een lang gekoesterde wens. Onder meer om de veiligheid en de uitstraling van de bedrijventerreinen te waarborgen. Door de komst van de truckparking mogen er straks geen vrachtwagens meer worden geparkeerd langs de openbare weg op bedrijventerreinen en kunnen truckers veilig overnachten.”

14 Reacties
 1. Truck centrum Emmen zijn jullie dan ook door de week 24 uur per dag open want kom ik na sluitingstijd moet ik dus bij betalen om dat ik dan uit de ping moet eten en niet bij jullie kan verteren want ik smorgens niet voor 15 euro op

 2. In Emmen parkeren kost geen € 15. Het parketen is € 0,59 per uur en als u voor € 15 besteed in het bijgelegen Routiers Restaurant parkeert u gratis.
  Overigens is Emmen van een andere eigenaar dan Truckpoint, Truckpoint heeft niets met Emmen van doen. Dit is Truck Centrum Emmen

 3. Ze zouden eens een kijkje moeten nemen bij Toni Strohofer in Geiselwind.Kunnen ze hier nog veel van leren. De regionale krant De Stentor heeft over deze truckstop van mij al eens een uitgebreid artikel gepubliceerd.

 4. Hier een paar vraagjes
  Wat gaat et kosten en krijg je daar nog iets voor terug bvb gratis parkeren als je er eet bvb
  Komen er plaatsen voor koelers met evt aansluiting voor stroom

 5. Emmen is zeker ook netjes voor elkaar dus verwacht hier niets minder van ! Ik vind de parkeer kosten a€15,- absurt hoog !
  Voorbeeld : ik parkeer mijn truck na sluitingstijd op de parkeerplaats en kom ‘sochtens binnen voor een douch een uitsmijter en 2 koffie . Het overige moest ik bij betalen om mijn kaartje vrij te krijgen !
  Dit hooge bedrag voor het parkeren houd mij tegen om laat of na sluitings tijd bij jullie aan te komen !

  1. Het parkeren in emmen is € 0,59 per uur. Als u eet bij het naast gelegen routiers restaurant parkeert u bij besteding van € 15 geheel gratis

 6. Dat is allemaal mooi bedoeld maar gaat geen hond staan kijk maar na Emmen altijd leeg en waar voor het bedoelt is onze collega’s uit het Oostblok heeft geen geld om daar testaan .

  1. Als jij eens in de gelegenheid komt om in emmen bv te overnachten dan zou je zien dat het best wel gezellig druk is daar en dat er over het algemeen chauffeurs zitten en geen honden

  2. De parking is niet bedoeld zoals u in uw reactie omschrijft. Het is bedoeld om de beroepschauffeur alles op 1 plek te bieden, service (scania), tanken (BP), wassen (Biesebos), eten (Routiers Restaurants) en bewaakt parkeren (Truck Centrum Emmen). Als u eet bij Routiers parkeert u bij besteding van €15 in het restaurant geheel gratis op de parking

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie