Nieuwe poging inhijsen brug Alphen
| 13:33 | Korneel Luth

Nieuwe poging inhijsen brug Alphen

Een jaar geleden ging het helemaal mis met het inhijsen van een brugdek in Alphen aan de Rijn. Vandaag begint een nieuwe poging.

“We gaan het dit keer heel anders doen”, vertelt burgemeester Liesbeth Spies in het NOS Radio 1 Journaal. Het inhijsen van het brugdek van de Koningin Julianabrug wordt nu in delen uitgevoerd.

In eerste instantie wordt het brugdek zelf geplaatst. De dag er na volgt het contragewicht. “Er is nu voor gekozen om dat vanaf land te doen”, legt burgemeester Spies uit. 

Niets aan het toeval overgelaten

Tijdens de nieuwe poging wordt niets aan het toeval overgelaten. “Het hijsen zelf duurt maar kort, maar het is wel het meest kritieke deel van de operatie. We laten dan ook niets aan het toeval over. Als het bijvoorbeeld te hard waait, blazen we alles af”, aldus Spies met bijpassende beeldspraak.

“We hebben nu te maken met een veel minder zwaar gevaarte”, zegt Spies verder. Overigens is hetzelfde bedrijf betrokken bij de nieuwe poging: “Daar hebben we een contract mee. Dat bedrijf moet de brug gewoon afmaken.” Op onderstaande video is te zien hoe het omvallen van het brugdek en twee zware mobiele kranen een gigantische ravage veroorzaakten. 

 

Lees ook:

Grote fouten bij hijsplan Alphen aan de Rijn

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie