Nieuwe Pacton trailers voor F. Gering
| 15:26 | Truckstar Redactie

Nieuwe Pacton trailers voor F. Gering

Een- en tweeassige opleggers voor meubeltransport

Op dit moment is trailerbouwer Pacton bezig met het leveren van een serie van 30 semi-diepladers aan de firma Gering Internationale meubeltransporten uit Landgraaf. De opleggers zijn voorzien van een plywood opbouw. De serie bestaat uit 3 verschillende uitvoeringen; 2 enkel-assige opleggers met een lengte van 13,6m, 5 twee-assige opleggers met een lengte van 12,6m en 23 enkel-assige opleggers met een lengte van 12,6 meter. De kortere uitvoeringen worden vooral in de stad ingezet. Deze order is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met DAF-dealer Loven Trucks in Hoensbroek.

Nieuwe Pacton trailers voor F. Gering

Foto: Herkenbare huisstijl van F. Gering, ook op de nieuwe Pacton trailers

De opleggers zijn uitgevoerd als semi-diepladers, in combinatie met de lage 215/75 R17,5 banden van Goodyear ontstaat zo een inwendige hoogt van 3.100 mm. Zo is er voldoende ruimte voor hoge lading of om de opleggers uit te rusten met een dubbele laadvloer.

Dubbele laadvloer

De plywood opbouw is aan de binnenzijde betimmerd. Deze betimmering heeft een aantal verschillende functies. Zo kan er lading mee worden vastgezet, het zorgt voor een goede geleiding tijdens het laden en het dienst als ondersteuning wanneer er gebruik wordt gemaakt van een dubbele laadvloer.

Alle uitvoeringen zijn uitgerust met 9-tons BPW assen met trommelremmen. In combinatie met een koppelingsdruk van 12 ton hebben de enkel-assers een GVW van 20 en de twee-assers van 28 ton. Ruim voldoende voor het soort transport waarvoor de opleggers worden ingezet.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie