Loonsverhoging bij ODS
| 14:44 | Truckstar Redactie

Loonsverhoging bij ODS

Het eerste bedrijf dat loonsverhoging wil bieden aan haar chauffeurs is over de streep.

ODS zegde drie procent loonsverhoging toe na stakingsdreigingen. ODS Transport BV is gevestigd in Barendrecht. Het bedrijf is met FNV Bondgenoten overeengekomen dat de lonen vanaf 1 mei verhoogd zullen worden. Verdere acties van de bonden zijn hiermee overbodig bij dit bedrijf. 

Frank Pavias van FNV Bondgenoten reageert verheugd: “ODS heeft oog voor zijn werknemers. Die willen een loonsverhoging met iets meer dan koopkrachtbehoud na al die magere jaren. Een zeer verantwoorde loonsverhoging dus. Ik mis dat inzicht bij werkgeversorganisatie TLN. Ik hoop dat meer bedrijven het voorbeeld van ODS zullen vorlgen.”

De loonsverhoging komt na acties die de gezamenlijke vakbonden op 7 april voerden bij diverse transportbedrijven. De bonden eisen met de acties een beter loon en naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs. 

Zaterdag 10 mei aanstaande staat de volgende grote actiedag in de sector Transport en Logistiek gepland. Tot die tijd worden er kleinere verrassingsacties gehouden bij verschillende transportbedrijven. 

Foto: www.odsbv.nl

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie