Nieuwe DAF's Rumping
| 16:13 | Korneel Luth

Nieuwe DAF’s Rumping

Afgelopen week werden zes DAF XF 460 SSC 4×2 Euro 6 trekkers afgeleverd aan Transportbedrijf J.W.J. Rumping en Zonen in Beverwijk.

Een deel van de nieuwe DAF’s voor Rumping geldt als vervanging, het andere deel is uitbreiding op de vloot, die uit circa zestig trekkende eenheden van meerdere merken bestaat. 

DAF geldt echter als het hoofdtruckmerk en de keuze voor de nieuwe XF was daarom geen verrassing: “Wij kiezen voor de DAF XF vanwege de goede ervaringen uit het verleden”, zegt Jaap Rumping.

“Daarbij hebben wij met de nieuwe Euro 6 al vroegtijdig een jaar mogen testen en bleek het brandstofverbruik gunstig. DAF heeft ook nog eens de grootste cabine op de markt. En omdat wij al vele jaren dubbelbemand rijden, geldt dat zeker als een plus.”

“De nieuwe XF’s zetten wij in voor het vervoer van full loads, staalproducten en stukgoed op onze dagelijkse internationale lijndiensten in de Benelux, Duitsland en naar Zuid-West Europa.”

Bijschrift openingsfoto: Piet Dubbeld (Truckland Noord-Holland) overhandigd een sleutel aan de heer Jaap Rumping en zijn zonen Jaap en Niels.

Voor het eerst allemaal automaten

“Dit is voor ons wel de eerste serie DAF’s met een automaat”, gaat Rumping verder. “Voorheen kochten wij er af en toe wel eens eentje, maar nu zijn ze allemaal voorzien van een AS Tronic.”

Die keuze heeft ook te maken heeft met het veiligheidspakket met Adaptive Cruise Control. Predictive Cruise Control, de Eco Mode en Lane Departure. 

Verder zijn de cabines uitgerust met: standairco, de meest comfortabele stoelen voor chauffeur en bijrijder, 1.500 liter brandstoftanks, een alarminstallatie en een dubbel camerasysteem voor truck en oplegger.

Nieuwe DAF's Rumping
Mooi rood is niet lelijk: zes knappe nieuwe DAF’s voor Rumping.

Eigen onderhoud

Rumping: “Ook deze nieuwe trucks onderhouden wij in principe zelf, maar mocht zich onderweg onverhoopt iets voordoen kunnen we terugvallen op het 24 uurs ITS Servicenetwerk van DAF in heel Europa. Dat komt gelukkig zelden voor, maar het is een geruststellende gedachte.

Verschillende van de nieuwe trekkers zijn uitgerust met een PTO, om nu of in de toekomst ook ingezet te kunnen worden in het bulk/silovervoer. Dit is een van de andere transport-activiteiten. Rumping heeft een eigen vloot open, gesloten, bulk/silo, enkele ADR tank- en tautliner-opleggers.

Het transportberijf werd in 1928 opgericht en is nog altijd een hecht familiebedrijf. Rumping biedt momenteel werk aan meer dan honderd mensen. De Rumping Groep heeft inmiddels 15.000 vierkante meter aan bedrijfsruimten (opslag, overslag en kantoren) in Beverwijk.

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie