Nieuwe DAF voor verkeersproject
| 14:57 | Truckstar Redactie

Nieuwe DAF voor verkeersproject

Chauffeursvereniging Friesland neemt nieuwe XF Euro 6 in gebruik

De nieuwe DAF Euro 6 trucks vinden op dit moment hun weg naar bedrijven door het hele land. Eén exemplaar heeft zelfs zijn weg gevonden naar een vereniging: Chauffeursvereniging Friesland (CVF) nam kortgeleden een XF 460 Super Spacecab in gebruik. De truck wordt ingezet in het Veilig Verkeers Project waar CVF zich al diverse jaren voor inzet.

Doel van dit bijzondere project is kinderen bewust maken van gevaarlijke situaties in het verkeer, en dan met name over onderwerpen zoals de dode hoek van een truck of bus. CVF doet dit werk door heel Nederland met 8 vrijwilligers. 

Cosmo Trucks Friesland leverde de nieuwe truck, die een DAF van de oudere generatie vervangt. Klaas Hoekstra, voorzitter en samen met zijn vrouw tevens oprichter van CVF nam de sleutels in ontvangst. 

Succesvol

Het project van de Friese chauffeursvereniging blinkt uit in aantallen: “We hebben in drie jaar al 40.000 kinderen per jaar in de wagens gehad. Er kunnen 40 kinderen tegelijk in de oplegger zitten die als leslokaal dienstdoet. We draaien dan eerst korte voorlichtingsfilmpjes en bekijken dan de truck van binnen en van buiten en laten in het echt de dode hoek zien”, aldus Hoekstra. 

Nieuwe DAF voor verkeersproject

Foto: Heine de Vries van Cosmo Friesland overhandigt de Euro 6-sleutels aan Klaas Hoekstra

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie