Nieuw cabotage-onderzoek Nederland
| 10:37 | Korneel Luth

Nieuw cabotage-onderzoek Nederland

Onderzoeksbureau Panteia is een onderzoek gestart naar cabotage in Nederland.

Dat meldt TLN. Doel van het onderzoek is om een onderbouwd beeld te geven van de uitgevoerde cabotage in het wegtransport in Nederland en van de eventuele overtredingen op de cabotageregels op dit moment.

Daarnaast is de bedoeling dat de methodiek van het onderzoek toekomstbestendig is zodat de cabotage met dezelfde methodiek ook in de toekomst in de gaten gehouden kan worden.

Vervolg op eerder onderzoek

Minister van Schultz van Infrastructuiur en Milieu had in 2012 al een onderzoek bevolen, naar aanleiding van vele kamervragen. Dit onderzoek is samen met bevindingen van de ILT in 2013 aan de Kamer aangeboden. De minister wil met het nieuwe onderzoek een beter onderbouwd beeld te krijgen van de werkelijke situatie omtrent de hoeveelheid cabotage in Nederland en de eventuele overtredingen op de regels.

Panteia maakt bij haar onderzoek gebruik van zogenaamde big data, o.a. de gegevens uit de vele WIM-NL systemen in Nederland. Het onderzoek wordt begeleid door een klankbordgroep bestaande uit TLN, EVO, VERN en de vakbonden. Het onderzoek moet maart 2015 zijn afgerond.

Klik hier voor alle Truckstar cabotagenieuws van de afgelopen tijd.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie