Nederlands produkt voor Canadese varkentjes
| 06:39 | Truckstar Redactie

Nederlands produkt voor Canadese varkentjes

Berdex levert bakwagen aan Canadese varkenshouder

Een mooie inhaker op de Truckstar-plattelandspecial die nu in de winkelschappen ligt: deze bijzondere International 7500-HT570 met Berdex opbouw voor varkenshouder Frans van der Zanden. De truck wordt over een week verscheept naar Ontario – Canada. Hier runt Van der Zanden in het plaatsje Highgate een grote varkenshouderij.  

Berdex-contact Johan van Boxmeer stuurde ons enkele foto’s van het imposante truckje: “Het betreft een 6×4 truck met 3 laags opbouw en een belast beweegbare laadklep. We hebben deze aangepast aan Canadees gebruik. Dat wil zeggen: aparte verlichting en een 12 volts elektrisch systeem in plaats van 24 volt zoals in Europa gebruikelijk is.”

330 pk

Hollandse kwaliteit dus voor varkenshouder Van der Zanden. Het truckchassis is echter Amerikaans. De International 7500 is qua toepassingsgebied te vergelijken met bijvoorbeeld een DAF CF of Volvo FM. De HT570 (570 cubic inches, 9,3 liter) motor waarmee de truck is uitgerust komt uit eigen huis en levert 330 pk. Deze zescilinder krachtbron is gekoppeld aan een versnellingsbak van Eaton-Fuller.

Eenmaal in Canada wordt de International nog voorzien van een dakspoiler.  

Meer verhalen over veetransport lees je in Truckstar nummer 10.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie