Merendeel chauffeurs heeft vaste auto
| 15:59 | Truckstar Redactie

Merendeel chauffeurs heeft vaste auto

Ondanks onheilspellende berichten de afgelopen jaren, heeft verreweg het grootste deel van de chauffeurs gewoon nog een vaste truck.

Dit valt te concluderen uit een poll op Truckstar.nl. Van de 1314 deelnemers zegt 79 procent een vaste auto te hebben.

Slechts zo’n tien procent is springer en vijf procent zegt een auto te delen met één of twee collega’s.

Nog eens vijf procent heeft geen vaste truck omdat niemand bij hen in het bedrijf die (meer) heeft. Eén procent zegt op termijn een vaste truck te krijgen.

Angst ongegrond
Het lijkt er dus op dat de angst van enkele jaren geleden dat chauffeurs hun vaste auto’s kwijt zouden raken – in een poging trucks efficiënter in te zetten – ongegrond is. Dat is goed nieuws, want uiteindelijk gaat er voor de meesten niks boven een eigen vaste truck. Dat werkt het nou eenmaal het prettigst.

Feit is overigens ook dat vrachtwagens waar jarenlang jan-en-alleman op heeft gezeten, in slechtere staat verkeren en slechter worden behandeld dan een truck waar jarenlang dezelfde chauffeur op heeft gezeten.

Foto: Een eigen truck: chauffeur en truck varen er wel bij.

2 Reacties
  1. Klopt. Maar… Sommige springers (zoals ik!) vinden het een sport om die trucks zonder dat die door een vaste chauffeur bereden werden, te laten wedijveren met de vast-bereden trucks. Met name Combi’s, die het extra moeilijk hebben gezien hun gecompliceerdheid. Laatst lukte het me als actieradius 4.100 km. te halen op 2 volle tanks!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie