Daimler Truck Nederland
| 18:50 | Arjan Olsthoorn

Mercedes-Benz Trucks Nederland wordt Daimler Truck Nederland

Eind vorig jaar splitste Daimler Truck AG zich van Mercedes-Benz Group AG af, waarmee de scheiding van de truck- en bus activiteiten en de Mercedes-Benz personen- en bestelwagens een feit werd. Deze splitsing was het gevolg van de wens om beide ondernemingen onafhankelijk zo effectief mogelijk te laten opereren.

Voor Mercedes-Benz Trucks Nederland B.V. was het op 1 september 2022 tijd voor de laatste stap: de Nederlandse importeur gaat verder als Daimler Truck Nederland B.V.

De volledige focus op trucks en bussen biedt Daimler Truck AG de mogelijkheid om effectiever én efficiënter in te spelen op specifieke behoeften vanuit de markt en de onderneming. De dienstverlening is vanaf nu alleen gericht op de truck- en busactiviteiten en wordt zo nog waardevoller voor de klant. Ook in Nederland heeft dit gevolgen. De naam van de importeur wijzigt van Mercedes-Benz Trucks Nederland B.V. naar Daimler Truck Nederland B.V. En ook hier geldt: de focus op trucks zorgt ervoor dat de diensten en services naar een hoger niveau getild kunnen worden. In het merkportfolio verandert er niets: de importeur blijft Mercedes-Benz Trucks en FUSO Trucks leveren.

‘Effectiever opereren’

“Zowel Mercedes-Benz Cars & Vans als Daimler Trucks & Buses opereren in sectoren die te maken hebben met grote technologische en structurele veranderingen. Als onafhankelijke onderneming kunnen wij door de volledige focus op trucks effectiever opereren”, aldus  Eric Brok, CEO Daimler Truck Nederland B.V. “Wij zijn nu in staat om als zelfstandig bedrijf echt focus door te voeren. Onze passie en gedrevenheid voor trucks kunnen we nu volledig steken in onze producten én klanten, die voor ons op nummer 1 staan. Naast het bedienen van onze klanten, werken we er hard aan om onze producten zo sustainable mogelijk te maken. Met innoverende producten streven we naar  een verbetering voor onze klanten en de maatschappij, nu én in de toekomst.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie