Tatra tentoonstelling
| 09:25 | Arjan Olsthoorn

Tatra tentoonstelling in DAF Museum

Het Tsjechische automerk Tatra bestaat dit jaar 125 jaar en is momenteel producent van bijzondere vrachtauto’s die bekend zijn door de speciale aandrijftechniek met unieke off-road kwaliteiten.

DAF heeft al jaren een samenwerking met Tatra en levert onder meer motoren en cabines aan Tatra, daarnaast werken DAF en Tatra samen op het gebied van aandrijftechniek.

Rijke geschiedenis

Tatra heeft een rijke geschiedenis en heeft tot in de jaren ’90 ook hele bijzondere personenauto’s geproduceerd. De modellen hadden allemaal speciale techniek, vooral de personenauto’s met de grote luchtgekoelde V8 motoren achterin zijn wereldberoemd.

Het 125-jarig bestaan van het Tsjechische merk, de jarenlange samenwerking met DAF, de rijke historie en de bijzondere techniek zijn voor het DAF Museum genoeg redenen om een tentoonstelling aan het merk te wijden.

Tatra collectie

Het DAF Museum heeft in samenwerking met de fabrikant Tatra, maar ook met het Tatra Fabrieksmuseum en het Technisch Museum uit Kopřivnice (Tsjechië) een collectie voertuigen (personenauto’s, vrachtauto’ en schaalmodellen) naar Eindhoven gehaald die werkelijk uniek te noemen is.

Half jaar te zien

De officiële opening van de Tatra-tentoonstelling is op zaterdag 1 oktober om 11.00 uur in aanwezigheid van onder meer de Tsjechische Ambassadeur HE mevrouw Katerina Sequensová.

Lees ook: DAF Museum neemt DAF 95 Rijschool Leeuw in bruikleen

De tentoonstelling zal een half jaar (dus tot eind maart 2023) in het DAF Museum te zien zijn en is een aanvulling op de DAF’s personenauto’s, vrachtauto’s, schaalmodellen en memorabilia, die een vaste plek hebben in het DAF Museum.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie