Actros Edition 2
| 08:11 | Arjan Olsthoorn

Mercedes-Benz komt met budget Actros F en Actros Edition 2

Transportbedrijven en vrachtwagenfabrikanten staan voor grote uitdagingen ​​in een zeer competitieve omgeving, meldt Mercedes-Benz. Om deze reden voegt Mercedes-Benz Trucks twee modellen toe aan zijn Actros-assortiment: de nieuwe Actros F en Actros Edition 2.

In plaats van het nieuws wereldkundig te maken op de IAA in Hannover moesten de Duitsers het doen met een livestream. Daarin werd bekendgemaakt dat de bouwvoertuigen nu ook leverbaar zijn met het PPC-systeem. De Duitsers zeggen daarmee ook in het bouwsegment het verbruik verder te kunnen reduceren. Tevens zijn alle veiligheidssystemen uit de Actros MP5 nu ook leverbaar op de Arocs. Het grootste nieuws dat de truckfabrikant te melden heeft is dat het met een budgetversie van de Actros komt. De nieuwe Actros F, zoals deze officieel gaat heten, komt in januari 2021 op de markt in 24 EU-landen. De Actors F is een model dat specifiek is ontworpen voor pure functionaliteit, aldus Mercedes-Benz.

‘Wel een ster, niet alle innovaties’

De nieuwe Actros F past bij klanten die bijvoorbeeld gewoon op zoek zijn naar een functionele truck, los van alle complexiteit van de logistieke en organisatorische processen van hun wagenpark. Deze klanten kiezen bewust voor een bedrijfswagen met de driepuntige ster, maar hebben niet per se alle innovaties van de nieuwste Actros-generatie nodig. Ze willen een truck met een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding en het authentieke Mercedes-Benz Trucks-DNA. Met andere woorden: een auto die de bepalende Mercedes-Benz-waarden belichaamt, maar wel goedkoper is.

Qua uitrusting is de nieuwe Actros F standaard uitgerust met een ‘ouderwetse’ analoog dashboard en conventionele zijspiegels. De nieuwe Predictive Powertrain Control (PPC) is een optionele functie net als andere veiligheidsvoorzieningen zoals Lane Keeping Assist en Sideguard Assist.

Actros Edition 2

Mercedes richt zich met de nieuwe Actros F vooral op klanten met een kleiner budget en een ‘simpelere’ truck. Met de Actros Edition 2 richt de truckfabrikant zich juist op een geheel andere doelgroep. Dit zijn, volgens Mercedes-Benz, innovatieminnende beroepschauffeurs en eigenrijders voor wie hun truck hun thuis. En die veel waarde hechten aan individuele stijl en hoog comfort. Mercedes-Benz claimt dat Actros Edition 2-chauffeurs een sterke emotionele band hebben met hun auto, die voor hen meer is dan een werkende en rijdende machine.

‘Wow’-effect

De Actros Edition 2 heeft tot 40 extra opties voor interieur en exterieur. Designelementen uit de Edition 1 geven de Actros Edition 2 een onmiskenbaar karakter. Er worden slechts 400 Editon 2-trucks gebouwd. Deze trucks moeten volgens Mercedes voldoen aan ‘wow’-effect en kenmerken die hem in hoge mate onderscheiden van de seriemodellen van de internationaal succesvolle modellenreeks. Zowel de Actros F alsmede de Edition 2 zijn vanaf januari 2021 leverbaar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie