Meldpunt onduidelijke snelheden
| 10:20 | Truckstar Redactie

Meldpunt onduidelijke snelheden

De ANWB opent een meldpunt waar weggebruikers kunnen aangeven op welke stukken weg ze niet begrijpen wat de maximum snelheid is.

De ANWB verwacht namelijk dat het niet overal duidelijk is hoe hard je mag rijden.

Weggebruikers kunnen een email sturen aan: belangenbehartiging@anwb.nl

Borden veranderen en veel uitzonderingen
Met de komst van de nieuwe maximumsnelheid van 130 km per uur veranderen op veel snelwegen de snelheidsborden. Bij de huidige 130-wegen zullen borden verdwijnen en bij 120-wegen zullen ze verschijnen.

Bovendien wordt door nieuwe onderborden een aantal uitzonderingen toegevoegd aan de limieten, zoals aangepaste snelheden overdag, of juist in de nacht. De regel is dat er maximaal 130 km gereden mag worden, maar op het merendeel van de wegen zijn uitzonderingen van kracht.

De ANWB zal de opmerkingen op het meldpunt inventariseren en te zijner tijd aanbieden aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Overigens kan de hogere maximum snelheid tot meer, en gevaarlijkere conflicten leiden tussen personenauto’s en vrachtwagens.

Foto: Is het nou 130 of toch 120? Minister Schultz van Haegen onthult een bord met de nieuwe snelheden bij de grensovergang bij Zandvliet op de A4 tussen Antwerpen en Bergen op Zoom. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie