Actie in Brussel
| 17:50 | Truckstar Redactie

Actie in Brussel

Belangenorganisaties houden 24 september protest tegen sociale dumping bij Brussels Expo.

Uitvlaggen, postbusfirma’s, uitbuiting en (illegale) inzet van buitenlandse chauffeurs tegen te lage lonen vormen een groot probleem voor West-Europese transporteurs en chauffeurs. 

Vakbonden en belangenorganisaties uit binnen- en buitenland, waaronder FNV bondgenoten, VERN en het Belgische BTB-ABVV roepen daarom op om op 24 september naar Brussel te komen om actie te voeren.

Doel
Het doel van de samenwerkende organisaties is duidelijk: toepassing en handhaving van regels en wetten die oneerlijke concurrentie tegengaan. Speerpunten zijn daarbij de detacheringsrichtlijn die voorschrijft dat werknemers betaald moeten worden naar de voorwaarden die gelden in het land waar hij/zij werkt  (gelijk werk, gelijk loon), betere handhaving van de cabotagewetgeving, strengere controles op de Europese richtlijn die postbusfirma’s verbiedt en het aanpakken van opdrachtgevers die in zee gaan met malafide transporteurs. 

Het internationale samenwerkingsverbond organiseert daarom op 24 september vijf ‘konvooien’ richting de Brusselse straat ‘De Heizel’ bij beursgebouw Brussels Expo. Deze vertrekken vanaf vijf parkeerplaatsen langs de Belgische snelwegen E40, E19 en E411. “Verkeershinder is dan onvermijdelijk. Maar deze zal minder hinderlijk zijn dan de ravage die door de sociale dumping wordt veroorzaakt”, aldus een woordvoerder.   

Meer informatie op www.stopsocialdumping.net.  

Foto: op korte afstand van Brussels Expo bevindt zich het Atomium. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie