MAN TGX 'Lion King' voor Van der Sleen
| 14:06 | Korneel Luth

MAN TGX ‘Lion King’ voor Van der Sleen

Opnieuw een gelikte nieuwe MAN, ditmaal een ‘Lion King’ voor eigenrijder Jan van der Sleen.

“Een truck moet voor mij niet alleen zijn werk goed doen, hij moet ook een geriefelijke hotelkamer zijn. Verder hecht ik erg aan uitstraling, en daar heb ik in samenwerking met MAN-dealer Roordink het nodige aan gedaan.” Dat zegt eigenrijder Jan van der Sleen over zijn nieuwe MAN TGX 18.480 XXL.

MAN TGX 'Lion King' voor Van der Sleen
Als eigenrijder heb jij alles te zeggen over het ontwerp van je truck. In het geval van Jan van der Sleen heeft dat tot een bijzonder en origineel resultaat geleid.

De in parelmoer rood gespoten 4×2 trekker heeft de Lion King als thema en is voorzien van speciale zijskirts en een tranenplaat van SB Components. Van der Sleen: “Ik wilde aan weerskanten 580 liter brandstoftanks en toch zijskirts. Roordink kwam met deze oplossing en het resultaat ziet er bijzonder goed uit.”

MAN TGX 'Lion King' voor Van der Sleen
Mooie details maken de truck af.

Opvallende verschijning

De MAN TGX is een opvallende verschijning geworden met zijn metallic rode lak, de grote leeuw op de zijkanten en de stoere, gespoten wielen.

“Uitstraling is belangrijk voor mij”, zegt van der Sleen. “Deze trekker is helemaal zoals ik hem graag zie. Met die leeuw op de zijkanten hebben we hem ‘Lion King, Limited Edition’ gedoopt. Met de in kleur gespoten zonneklep, de nodige extra verlichting en de gespoten zijruitjes heeft de MAN TGX een heel eigen gezicht gekregen. Ik krijg onderweg veel positieve reacties op deze auto.”

MAN TGX 'Lion King' voor Van der Sleen
Levensgroot op de zijkanten: de MAN-leeuw.

Internationaal in de containers

Jan van Sleen rijdt internationaal met zeecontainers en voor dat werk is hij meestal de hele week van huis. De MAN is voorzien van de ruime XXL-slaapcabine die van alle gemakken voorzien is. Zo is er een koelkast en een luxe audio-systeem aan boord. “Ik woon door de week vaak in de cabine en dan zijn ruimte en comfort belangrijk.”

Van der Sleen blijkt een echte MAN-man te zijn. Hij reed jarenlang met veel plezier met MAN-trucks en na een kort uitstapje keerde hij onlangs terug bij zijn favoriete merk.

Hij begon zijn loopbaan als eigenrijder met een MAN Commander en was hij de trotse eigenaar van een eerste generatie TGA-trekker.
Zijn vorige trekker was echter van een ander merk: “Ik wilde toch eens wat anders proberen, maar zonder iemand tekort te doen ben ik blij dat ik terug ben bij MAN.”

MAN TGX 'Lion King' voor Van der Sleen
Met de D26-motor is Jan van der Sleen prima vooruit te branden.

D26-motor met 480 pk

“Het is gewoon het hele pakket wat klopt. Het comfort, de prestaties, het verbruik en het gevoel wat je hebt bij zo’n auto.”

Als krachtbron staat de D26-motor onder de cabine, een motor met een maximaal vermogen van 480 pk en een maximaal koppel van 2300 Nm. “Voor mijn werk meer dan voldoende. Deze trekker is voorzien van het EfficientLine-pakket. Dat wil zeggen dat er een geoptimaliseerde aandrijflijn in zit met onder meer een slimme compressor. Die wordt alleen aangedreven als de auto geen vermogen vraagt.”

“Alles bij elkaar zorgt dit voor een verbruik waar ik erg tevreden over ben. Belangrijk daarbij is dat de prestaties daar niet onder lijden. Efficiency is een prioriteit, maar het moet ook gewoon een fijne truck blijven om mee te rijden.”

Klik hier voor alle MAN-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie