herstelcentra
| 10:55 | Arjan Olsthoorn

MAN rolt herstelcentra voor batterijen uit in Europa

In reactie op de groeiende vraag naar elektrische voertuigen investeert MAN Truck & Bus in de oprichting van herstelcentra voor batterijen in verschillende Europese landen. In 2024 en 2025 zullen herstelcentra worden geopend in Italië, Denemarken/Noorwegen, Oostenrijk, België, Nederland, Frankrijk, Polen en het VK, met verdere uitbreiding in andere markten.

Deze investeringen, die miljoenen euro’s bedragen, onderstrepen het belang van batterijonderhoud en -reparatie voor de economische efficiëntie en beschikbaarheid van elektrische voertuigen.

MAN anticipeert op de groeiende behoefte aan herstelcentra voor batterijen door de uitrol van de nieuwe MAN eTruck-generatie in 2024. Met al meer dan 1.000 batterij-elektrische stadsbussen en 2.400 volledig elektrische bestelwagens op de Europese wegen, is het bedrijf zich intensief aan het voorbereiden op verdere toename van elektrische voertuigen in de komende jaren. Het uitbreiden van de productie van MAN eTrucks vereist een robuuste service-infrastructuur, waarbij herstelcentra een cruciale rol spelen in het minimaliseren van stilstandtijd en het maximaliseren van de levensduur van batterijen.

Focus op herstel

Het streven naar een gesloten-loopbenadering voor batterijen is een kernpunt in de duurzaamheidsstrategie van MAN Truck & Bus. Door herstelling, revisie en recyclage te integreren, streeft het bedrijf ernaar om de levensduur van batterijen te verlengen en waardevolle batterijmaterialen te behouden. Het leidt bijvoorbeeld het REVAMP-project, dat gericht is op het automatiseren van de beoordeling van gebruikte voertuigbatterijen om ze economisch te kunnen reviseren. MAN richt zich ook op het hergebruik van gerecycleerde materialen in nieuwe batterijcellen om de koolstofuitstoot in de toeleveringsketen te verminderen. Door samen te werken met partners en start-ups, zoals Circular Republic, werkt MAN aan innovaties in de circulaire economie om zo een gesloten kringloopsysteem voor batterijen te realiseren en tegelijkertijd te voldoen aan de EU-batterijverordening.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie