Van Veluw
| 08:26 | Arjan Olsthoorn

Eerste combi is ook eerste Scania voor Van Veluw

Van Veluw is gespecialiseerd in het vervoer van veevoeder, zowel in bulk als in zakgoed. Op dit moment verzorgt Van Veluw het transport voor verschillende veevoederfabrieken, alsmede supplementen en bijvoeding in zakgoed. Voor dat laatste heeft het transportbedrijf nu een nieuwe combi aangeschaft.

Renger Hazeleger, die samen met zijn broer het Barneveldse transportbedrijf leidt: “Omdat het bulkvervoer zeker niet groeit en het vervoer van bijproducten en supplementen juist wel, breidt ons bedrijf zich steeds meer uit in het zakgoedvervoer. Er wordt veel gelost op krappe boerenadressen, daarvoor wordt een kleine trailer ingezet, maar door de hoeveelheid kan deze het niet meer alleen aan. Om toch flexibel te kunnen, en toch grote hoeveelheden te kunnen meenemen, is een combinatie aangeschaft. Daarmee kan ook gemakkelijker terugvracht worden geregeld.”

Eerste Scania

Voor het bijna 65-jarige transportbedrijf is het ook de eerste Scania in hun wagenpark. Mede-directeur Dirk-Jan Hazeleger wilde graag een Scania kopen en als je dan toch in een combinatie investeert, moet het ook maar gelijk goed was hun beide visie; een echte V8 met een schamelaanhanger. De motorwagen is 530pk sterk, met de ruime S-cabine. Truckstyling Lunteren heeft hem voor chauffeur Maarten van den Dool verfraaid, met onder andere een met leer bekleed bed en hemel. De schamelaanhanger is een GS-Meppel, voorzien van dubbellucht en een liftas. Uiteraard zijn zowel de voorwagen als de aanhanger voorzien van een kooi-aap aansluiting, om altijd zelf te kunnen lossen.

Lees ook: Roertrans schaft vier keer Scania P250 aan

Opbouw

Van Ravenhorst uit Barneveld heeft de carrosserie-opbouw verzorgd, de hele combi heeft een insteek van 2.90m en met het hefdak omhoog zelfs 3.40m. “Ideaal met terugladen van hoge vrachten, als stro of ander agrarisch product”, aldus een tevreden chauffeur Maarten, die zijn hele werkzame leven al werkt bij het familiebedrijf. Na dertien jaar DAF is hij blij dat zijn neefs voor deze dikke Zweed hebben gekozen. “Een DAF is natuurlijk ideaal als je de hele week van huis ben, maar ik ben vaak ’s nachts thuis. Het geluid van zo’n V8 kan natuurlijk niks tegenop. Het combi rijden zal nog wel even wennen zijn, maar ik ga dat vast onder de knie krijgen. In de bochten komt de aanhanger een stuk minder binnendoor; door de naloopas trekt hij hem mooi om de hoek. Hier ga ik wel plezier van beleven…”

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie