MAN helpt hulpverleners tijdens hoogwater in Duitsland
| 16:32 | Truckstar Redactie

MAN helpt hulpverleners tijdens hoogwater in Duitsland

3000 MAN trucks in touw

Het kan niemand ontgaan zijn dat Zuid-Duitsland de afgelopen weken te kampen had met overlast door hoog water. Ook een fabriek van truckfabrikant MAN in Deggendorf dreigde te overstromen door het hoge water in de Donau. Toch lukte het de Duitsers om het wassende water buiten de deur te houden. 

Naast de volle inzet om de eigen fabriek te beschermen zette de truckfabrikant zich op verschillende manieren in om de door overstromingen getroffen gebieden rond Deggendorf en Passau te voorzien van hulp. De truckfabrikant ondersteunt hulpverleners en eigen medewerkers van wie de woningen zijn overstroomd en heeft een bijdrage geschonken aan de hulpactie ‘Hulp voor helpers’, georganiseerd door de Beierse brandweerorganisatie. Als een van de grootste leveranciers van brandweertrucks vind MAN dit vanzelfsprekend. Op het hoogtepunt van de hulpverlening waren er in de getroffen gebieden naar schatting zo’n drieduizend MAN trucks in touw voor de reddingsacties en opruimwerkzaamheden.

Teamgeest
De historisch hoge waterstand in de Duitse rivieren als gevolg van overvloedige regenval heeft voor veel schade gezorgd. Ook een fabriek van MAN in Deggendorf dreigde te overstromen door het hoge water in de Donau. Dankzij de nodige voorbereidingen en hulp van medewerkers is het water echter buiten de fabriekspoorten gehouden. Dat is volgens fabrieksdirecteur Josef Dachs vooral te danken aan de teamgeest: “Met man en macht is gewerkt om de fabriek en de montagelijnen droog te houden.”

MAN helpt hulpverleners tijdens hoogwater in Duitsland 

MAN trucks aan het werk
In de getroffen gebieden waren naar schatting drieduizend MAN voertuigen in touw om op verschillende manieren hulp te bieden. De 4×4, 6×6 en 8×8 aandrijving waarover veel MAN trucks van overheidsdiensten beschikken kwam daarbij goed van pas. 

Inspanning personeel
MAN-medewerkers die door het hoge water niet naar hun werk konden komen of schade aan het eigen huis moesten herstellen, kregen vrij. “Als werkgever zien wij dat als onze plicht. Mede door de inspanning van het personeel hebben de waterkeringen rond de fabriek het hoge water weerstaan”, stelt Jochen Schumm, die binnen de Raad van Bestuur van MAN SE en MAN Truck & Bus AG verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid. Medewerkers die door de overstromingen acuut in de problemen waren gekomen, kregen direct een bijdrage van 1.500 euro. Ook heeft MAN een fonds in het leven geroepen voor de getroffenen. 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie