MAN Euro 6 bij Amerongen Kamphuis
| 11:21 | Truckstar Redactie

MAN Euro 6 bij Amerongen Kamphuis

Amerongen Kamphuis transport heeft twee nieuwe MAN Euro 6-trekkers in gebruik genomen.

Het transportbedrijf uit Barneveld, met name het Kamphuis-deel, is van oudsher een MAN-klant en het is daarom geen verrassing de Euro 6-generatie van MAN in Amerongen Kamphuis-kleuren te ontwaren. Het gaat om twee TGX 18.440-trekkers met XLX-cabine en enkele trekas.

Investeren in Euro 6

Euro 6-trucks leveren het bedrijf het nodige voordeel op, legt directeur Jan Kamphuis uit:

“Omdat wij acht tot tien jaar met een truck rijden en daarnaast willen investeren in de meest actuele Euro-norm, hebben wij nu al geïnvesteerd in Euro 6. Dit levert direct een besparing op in de tol voor onder andere Zwitserland en Oostenrijk; Duitsland volgt naar verwachting volgend jaar met een Euro 6-regeling.” Bovendien verwacht het bedrijf dat de trucks zuining zullen lopen.

MAN Euro 6 bij Amerongen Kamphuis

18 MAN’s

Het wagenpark van honderd trucks telt momenteel achttien MAN’s. “Vorig jaar hebben we nog een aantal MAN Euro 5-trucks aangeschaft. Het brandstofverbruik daarvan pakt gunstig uit. Bovendien hebben we tot dusver geen technische problemen”, aldus een voorzichtig optimistische Kamphuis.

“Brandstofverbruik is voor ons dus heel belangrijk, maar ook de betrouwbaarheid is van groot belang. Hoe minder stilstand, hoe beter. Helemaal in het geconditioneerd vervoer waarin wij zijn gespecialiseerd”, zegt Kamphuis.

Het bedrijf is gevestigd in Barneveld en rijdt voornamelijk met ingevroren levensmiddelen op bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Tsjechië en de Scandinavische landen. Daarbij bundelt het bedrijf verschillende zendingen voor één dezelfde klant om die in één klap af te leveren.

MAN Euro 6 bij Amerongen Kamphuis

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie