Meer Duitse rijverboden op komst
| 15:34 | Truckstar Redactie

Autobahnschutter gepakt

In Duitsland is een man aangehouden die honderden schoten op tegemoetkomende voertuigen op de autobahn heeft afgevuurd.

Dat meldt de Duitse politie. De autobahnschutter schoot de afgelopen jaren meer dan 700 keer op rijdende voertuigen. Autotransporters waren daarbij het meest geliefde doelwit voor de man.

Maar in 2009 werd een automobiliste op Autobahn 3 in haar hals geraakt door een 22-kaliber-kogel, die later operatief werd verwijderd. Zij crashte met haar auto in de vangrails. Ook een tweede persoon is gewond geraakt na een schiet-actie. Volgens de Duitse politie is het een wonder dat er niet meer gewonden of zelfs doden zijn gevallen.

De verdachte is zelf vrachtwagenchauffeur. Hij is 58 en afkomstig uit Kall in der Eifel, Nordrhein-Westfalen.

De man zou inmiddels bekend hebben en de politie heeft zijn wapens in beslag genomen.

Autobahnschutter gepakt

Lange zoektocht

De Duitse nationale politie is lang op zoek geweest naar de man. Het begon nadat in juli 2008 de eerste schade was vastgesteld aan een personenauto op een autotransporter.

De zoektocht naar de dader was lastig aangezien de schade telkens pas tijdens het lossen van de personenwagens aan het licht kwam. De exacte schutslocaties waren daarmee niet traceerbaar.  

De politie vermoedde wel dat de man zelf chauffeur was en rijdend vanuit zijn truck vuurde op tegemoetkomende voertuigen.

De schutter opereerde in Beieren, Baden-Württemberg, Hessen en Nordrhein-Westfalen. Maar er zijn ook trucks beschoten in België, Frankrijk en Oostenrijk.

De Duitse politie had overigens een loktruck rondrijden en een beloning van tot 100.000 euro uitgeloofd. Vooralsnog is niet bekend gemaakt hoe de man uiteindelijk getraceerd is.

Autobahnschutter gepakt

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie