snellaadplein
| 15:56 | Arjan Olsthoorn

Lidl opent tweede snellaadplein voor e-trucks

Onlangs heeft demissionair minister van Klimaat en Energie Rob Jetten het snellaadplein voor vrachtwagens op het distributiecentrum van Lidl in Oosterhout geopend.

Eerder deze maand maakte Lidl bekend haar winkels fossielvrij te bevoorraden in de transitie naar volledig elektrisch vóór 2030. De elektrische vloot wordt uitgebreid en de opening van een nieuw snellaadplein is hierin een logische stap. Door tijdig voorbereidingen te treffen en door intensieve samenwerking met netbeheerders, logistieke partners en collega’s kon dit snellaadplein nu al geopend worden, ondanks de uitdagingen met de netcongestie.

Eigen laadinfrastructuur

De eigen laadinfrastructuur zorgt ervoor dat de vrachtwagens maximaal opgeladen worden door eigen opgewekte stroom. Deze stroom wordt opgewekt door de zonnepanelen die op het gehele dak van het distributiecentrum liggen.

‘In kansen denken’

Demissionair minister Rob Jetten tijdens de opening: “Lidl laat met dit snellaadplein zien in kansen te denken. Ook al moeten er hobbels worden genomen. Het laat zien dat als je als supermarktketen je nek uitsteekt, en ergens ja tegen durft te zeggen, er eigenlijk heel veel dingen in beweging kunnen komen. En veel andere ondernemingen en bedrijven willen daar dan ook onderdeel van zijn. Het Rijk maakt beleid rondom gasvrije gebouwen en zonnepanelen op daken, maar je kunt ook zelf alvast aan de slag gaan. Daar zien we vandaag het resultaat van.”

‘Duurzaam alternatief’

Albrecht de Glee, hoofd logistiek Lidl Nederland: “Elektrische trucks passen goed in ons efficiënte bedrijfsmodel. Met een bereik van meer dan 300 km zijn elektrische vrachtwagens een duurzaam alternatief en bieden een ideale oplossing om winkelbevoorradingen in toekomstige emissievrije zones te garanderen. Vrachtwagens hebben door gebruik te maken van snellaadstations korte stilstand tijden en kunnen op maximale capaciteit worden ingezet. Het is nu tijd om na te denken over de winkelbezorging van morgen.”

In de toekomst wil Lidl ook de mogelijkheid aan bedrijven bieden om gebruik te maken van haar snellaadpleinen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie