Lidl
| 11:37 | Arjan Olsthoorn

Lidl bevoorraadt alle winkels vanaf nu fossielvrij

Vrachtwagens die op diesel rijden om de winkels te bevoorraden zijn bij Lidl verleden tijd. Alle 440 winkels worden vanaf vandaag uitsluitend fossielvrij beleverd. Lidl is hiermee de eerste landelijke retailer die zover is.

In oktober vorig jaar kondigde Lidl aan haar filialen al vóór 2030 volledig elektrisch te gaan bevoorraden en in 2024 al fossielvrij te zijn. Dit laatste is nu gerealiseerd. Samen met haar transporteurs is het de supermarktketen gelukt om deze grote stap te zetten in de duurzame transitie naar elektrisch transport. De huidige vrachtwagens rijden vanaf nu uitsluitend op 100% BioLNG, HVO100 of zijn reeds volledig elektrisch.

Ruud Metten manager logistieke innovaties Lidl: “De stap die we vandaag zetten past in ons duurzaamheidsbeleid. Het heeft grote invloed op de reductie van onze CO2 uitstoot in aanloop naar volledig elektrisch transport. Het is voor ons een logische ontwikkeling.”

Uitbreiding snellaadpleinen op eigen distributiecentra

Lidl heeft vorig jaar reeds toegezegd dat al het transport vóór 2030 uitsluitend elektrisch moet zijn, van stad tot dorp. Hiermee gaat Lidl verder dan de wet- en regelgeving ten aanzien van de Zero Emissie stadslogistiek die eisen stelt aan het transport in ongeveer 30-40 steden.

De elektrische vrachtwagens worden op de eigen distributiecentra opgeladen via (snel-)laders. Huidige laadpleinen breidt men uit. Binnenkort opent Lidl op haar distributiecentrum in Oosterhout een nieuw snellaadplein. De opgewekte 100% groene stroom is afkomstig van de zonnepanelen die op de daken van Lidl’s eigen distributiecentra liggen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie