10.000 euro gouden tip snelwegschutter
| 15:57 | Truckstar Redactie

KLPD: Snelwegschutter bestaat niet

De gevreesde snelwegschutter bestaat waarschijnlijk niet. Dat zegt het Korps Landelijke Politiediensten die na het grote aantal meldingen van gebroken autoruiten deze zomer een onderzoek instelde.

Helemaal uit te sluiten is het bestaan van een snelwegschutter volgens het onderzoek niet, maar het KLPD meldt dat andere oorzaken waarschijnlijker zijn.

Kogels
Het onderzoek werd ingesteld nadat op 7 augustus op de A13 opvallend veel autoruiten waren gesneuveld. In totaal werden 179 meldingen onderzocht.  In geen van de gevallen zijn kogels of andere projectielen gevonden.

Verder bleek uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut dat het bijna onmogelijk is om staande langs de snelweg een rijdende auto te raken met een luchtbuks of katapult. Dat zou wel mogelijk zijn vanuit een rijdende auto en daarom kan de mogelijkheid van een beschieting niet helemaal worden uitgesloten. 

Cijfers
Daarnaast bleek uit cijfers van autoschadeherstelbedrijven dat er maandelijks veel zij- en achterruiten sneuvelen door steenslag. Een niet-opzettelijke oorzaak van de ruitschades is daarom volgens het KLPD waarschijnlijker.  

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie