Drie keer Magnum voor Jan Dohmen
| 08:55 | Truckstar Redactie

Drie keer Magnum voor Jan Dohmen

Tanktransportbedrijf Jan Dohmen BV uit Herkenbosch breidde onlangs de vloot uit met drie nieuwe Renault Magnums.

In 2010 kocht het bedrijf al zes Renault Magnums en twee Renault Premiums. Renault Trucks Limburg leverde de trucks aan het transportbedrijf dat volgend jaar zijn honderdjarig bestaan viert. 

Op 12 mei 1912 begon Theodorus Dohmen als vervoerder met paard en kar voor de Limburgse mijnindustrie. Intussen staat de vierde generatie aan het roer van de onderneming die zich uitsluitend bezig houdt met het transport van chemicaliën in vloeibare- en in gasvorm. Jan Dohmen BV beschikt daarvoor over een vloot van 36 trekkers, 90 trailers en een kleine 700 tankcontainers.

Het bedrijf is uitsluitend actief in de chemische industrie en dat brengt strikte veiligheids- en kwaliteitsnormen mee die vastgelegd zijn in de ISO-normeringen en SQAS (Safety Quality Assesement System) systemen. Ook de keuze van de voertuigen met Optidriver+ versnellingsbak is ingegeven door veiligheidsoverwegingen. “We kopen nog uitsluitend trekkers met automatische versnellingsbakken”, zegt directeur Kees Burger. “Zo kunnen onze chauffeurs zich volledig concentreren op de weg. Omdat die automaten meer comfort bieden, blijven de chauffeurs ook frisser.”

Internationaal
Jan Dohmen BV koopt alle voertuigen met eigen middelen. De Renault Premiums (460 pk) worden ingezet voor nationaal vervoer en kunnen door hun lager leeggewicht een totaal gewicht van 50 ton trekken. De Renault Magnums (440 pk) worden gebruikt voor het internationaal vervoer. “De cabines zijn ruimer en dat is een pluspunt voor chauffeurs die enkele dagen onderweg zijn”, zegt Kees Burger.

De geleverde Renault Magnums worden aangedreven door de 440 pk versie van de DXi11-motor. Alle chauffeurs volgen de Optifuel Training die Renault Trucks aanbiedt. Burger: “Zuinig en defensief rijden gaan hand in hand”.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie