Kids achter het stuur
| 10:58 | Truckstar Redactie

Kids achter het stuur

Tijdens een uitgebreide voorlichtingsdag hebben leerlingen van groep 7 en 8 uit Badhoevedorp achter het stuur van een vrachtwagen gezeten.

De kinderen konden zo kennis maken met de dode hoek, en leren hoe ze zich in het verkeer het beste kunnen gedragen als ze zich in de buurt van zware en grote voertuigen bevinden.

Tijdens de praktijkdag konden de kids achter het stuur van drie verschillende trucks kruipen. Zo zagen ze zelf wat de chauffeur wel én niet ziet vanuit zijn positie.

Niet zien
Sta je als kind pal voor de truck bijvoorbeeld, dan kan een chauffeur je niet goed, of helemaal niet zien. Dat werd vervolgens gedemonstreerd door chauffeur Henk, die met zijn truck dwars over een pilon heen reed. Hetzelfde kan jou gebeuren als je pal voor een truck gaat staan bij een stoplicht.

Want ondanks alle camerasystemen blijft het moeilijk voor een chauffeur om je te zien. Het beste is om schuin achter de truck te blijven. Dan rijdt de truck je nooit per ongeluk aan, ook niet als die afslaat, en heeft de chauffeur je in het zicht in de spiegels. De trucks waren belangeloos ter beschikking gesteld door de firma’s Vrijbloed, Morsch en Antalis. De truckles was onderdeel van een verkeersles waarbij de kinderen bijvoorbeeld ook leerden niet te bellen tijdens het fietsen – het is dan sowieso al lastig je hand uit te steken.

Bron: Dichtbij.nl

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie