Jos Tolkamp Speciaal Transport
| 10:47 | Arjan Olsthoorn

Jos Tolkamp Speciaal Transport neemt nieuwe dieplader in gebruik

Jos Tolkamp Speciaal Transport heeft onlangs een nieuwe Broshuis 1+3 pendelas dieplader in gebruik genomen. Deze dieplader is voor hen de tweede nieuwe Broshuis trailer dit jaar. Naast eerder een gestuurde 3-assige semi-dieplader aangeschaft te hebben, is het nu de beurt aan een nieuwe pendelas dieplader.

De toenemende vraag naar het vervoer van zwaardere ladingen past niet meer in de huidige diepladers van JTST. Vandaar de uitbreiding naar een slag groter. De keuze voor een vaste dolly aan de voorzijde is noodzakelijk voor de diversiteit in trekkers bij Tolkamp. Op deze manier is de dieplader multifunctioneel inzetbaar.


Het wachten is nog op de nieuwe 6×4 trekker die er standaard voor komt te staan, maar het is nu al een pracht combinatie. De dieplader kenmerkt zich door het lage eigen gewicht. “Het geheim en grootste voordeel zit in het asstel. De slag van het asstel van 600mm gecombineerd met de ultra brede gieksleuf, koppelbaarheid en ook nog geheel radiografisch te bedienen, brengt alle voordelen bij elkaar”, aldus Jos Tolkamp. “De hoge mate van afwerking heeft mij echt versteld doen staan. Met deze aankoop hebben we de komende 20 jaar een multifunctionele dieplader aan onze vloot mogen toevoegen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie