Jade Wing: Svempa's nieuwe!
| 17:51 | Truckstar Redactie

Jade Wing: Svempa’s nieuwe!

Goed nieuws voor de fans: Sven Erik Bergendahl presenteert weer eens een verbluffende showtruck.

Deze keer gaat het om een fraaie Scania R620 Topline 4×2, die de naam ‘Jade Wing’ draagt. De trekker werd door Svempas op een flink aantal punten aangepast en is niet bepaald standaard meer te noemen. Meest in het oog springend is misschien wel de achterbumper, die met een soort ‘stealth’ design zeer origineel te noemen is. Maar liefst vier uitlaatpijpen aan de achterzijde maken het geheel af. Die moeten vast een flinke brom produceren!

Jade Wing: Svempa's nieuwe!

Foto: Bijzondere achterbumper

Mean & Green
Wat Boije Ovebrink kan met zijn hybride Volvo, kan ik ook moet Svempas gedacht hebben. De Scania is net als de snelheidsduivel van concurrent Volvo ‘mean and green’ maar wel op een heel ander vlak; de R620 is vooral op het gebied van design en kleur nogal groen en uitdagend.

Chemira
Zo snel als de Volvo hybridetruck is de Jade Wing uiteraard niet, maar losse tongen beweren dat Svempa’s ook op dat gebied bezig is met iets bijzonders. Wat, wanneer en hoe is nog niet bekend maar zeker is dat er in de Zweedse custom-werkplaats onder de projectnaam ‘Chemira’ gebroed wordt op een bijzonder pittige truck!

Scania museum
Wie deze zomer in de buurt is van het Zweedse  Södertälje en graag de trucks van Svempas van dichtbij wil bekijken, moet even naar de Marcus Wallenberg hallen gaan (Scania Museum). Daar staan enkele van Svempa’s creaties tijdelijk tentoongesteld. Onder andere Svempa’s Shark (144.530 4×2), Blue Shark Limited edition, de R580 Longline en de Black Amber Limited Edition maken hun opwachting.

De R620 Jade Wing zal als hij niet op een truckfestival ergens in Europa staat, ook te vinden zijn in het museum.

Het Scania museum bevindt zich aan de Vagnmakarvägen 7 in Södertälje is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 uur tot 16.45 uur.

 

1 Reactie
  1. Met de brom valt het wel mee. Zitten gewoon originele dempers op. De R620 zal nog wel een klep krijgen, maar zolang de wagen dienst doet als reclame object voor Scania op festivals, zal er weinig geluid worden geproduceerd. De wagen was van het weekend in Noorwegen en moet nog gekeurd worden. Staat op tijdelijk Zweeds kenteken.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie