| 17:58 | Truckstar Redactie

Goes-chauffeur ontliep boete in 1982

In onze rubriek ‘Oude Glorie’ vertelt Hans Molenkamp verhalen van vroeger. In het laatste verhaal weet hij niet meer of een Goes-chauffeur in 1982 een bekeuring kreeg…

Dat mysterie bij de Europabrücke is nu opgelost. Direct na het verschijnen van onze nieuwsbrief, waarin het verhaal van Hans stond aangekondigd, kregen we een email van Guido van Ede.

Ontlopen
“Ik kan me het verhaal van toen, wat Hans nu schrijft in ‘Over de bak’ nog goed herinneren”, zegt Guido. “De Goes-chauffeur is de bekeuring ontlopen door tegen de politie te zeggen dat die twee chauffeurs al kilometers naast elkaar aan het rijden waren, en dat hij nu een veilig moment zag om hen in te halen. Daarop was de politie op zoek gegaan naar de twee chauffeurs van Van Appeldoorn.”

Dat is toen dus een hele klucht geworden. Het verhaal van Hans eindigde destijds met – begrijpelijkerwijs – een boel getier en gevloek over de bak van de chauffeurs van Van Appeldoorn, die het contact met de Goes-chauffeur over de 27 MC vervolgens zijn gestaakt.

“Het verhaal blijft leuk, en dat was het toen al”, aldus Guido. En dat is het zeker! Maar nu is de vraag weer of de Van Appeldoorn-chauffeurs toen een boete kregen… 

Lees hier het verhaal van Hans Molenkamp.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie