Wereldomroep stopt, Onderweg gaat door
| 13:40 | Truckstar Redactie

Wereldomroep stopt, Onderweg gaat door

Geen geld meer voor Nederlandstalige programma’s.

Het was al een tijdje bekend maar vanaf vanavond 22.00 uur is het zover. Radio Nederland Wereldomroep stopt met het uitzenden van Nederlandstalige programma’s. Dat betekent ook dat het geliefde chauffeursprogramma ‘Onderweg’ met presentator Bob van Beeten geen podium meer heeft.

Doorstart voor Onderweg
Ondanks deze ontwikkeling krijgt het programma een doorstart, en wel op de frequentie 6095 KHZ, op de korte golf. Daarnaast zal het programma online te beluisteren zijn en via een app voor je telefoon. Kijk op www.transportradio.nl voor meer informatie. 

Sinds jaren
RNW verzorgde sinds jaren radio-uitzendingen voor Nederlanders die om wat voor reden dan ook in het buitenland verbleven, waaronder ook onze internationale chauffeurs. Daarnaast richt de zender zich op het brengen van ongekleurd nieuws in landen waar het slecht gesteld is met de persvrijheid.

Bezuinigen
Maar ook de Wereldomroep ontkomt niet aan de bezuinigingen van het inmiddels demissionaire kabinet. Het jaarlijkse budget daalt van 46 naar 14 miljoen euro per jaar. Vanwege deze drastische daling van het budget heeft de zender besloten om de Nederlandstalige programma’s af te stoten en zich vanaf nu alleen nog te richten op het verzorgen van nieuws in ontwikkelingslanden. Dat gebeurt in de eigen taal.

Door de bezuinigingen verliezen 270 van de 350 werknemers hun baan.  De redactie van Truckstar wenst Bob van Beeten veel succes op de nieuwe frequentie!

De NOS maakte onderstaand nieuwsitem over Onderweg, inclusief een Portugese chauffeur die naast zijn trailer een potje zit te koken.Meepraten? Schrijf hier jouw reactie