Interieurshots nieuwe Scania
| 13:57 | Korneel Luth

Interieurshots nieuwe Scania

Dit zijn spyshots van het interieur van de nieuwe Scania.

Diverse foto’s van gecamoufleerde nieuwe Scania’s hebben ons reeds bereikt. Maar nu hebben we iets nieuws. We ontvingen twee lage-resolutie-beelden waarmee we voor het eerst een kijkje kunnen nemen de cabine in.

Interieurshots nieuwe Scania
Deze foto is geflitst door het raam. Op de motortunnel staat een laptop en is een rode map zichtbaar. Op de stuurkolom lijkt een knop zichtbaar voor de stuurwielinstelling.

Donkere tinten

Opvallen doet de donkere toon van het dashboard en het interieur, evenals de dikke, licht gebogen rand boven het instrumentarium. Daaronder bevinden zich links en rechts een snelheidsmeter en toerenteller, met een LCD-scherm in het midden. Het contact moet aan hebben gestaan toen deze foto’s gemaakt werden, anders was dit niet duidelijk te zien geweest.

Scania lijkt een nieuw dashboard ontworpen te hebben dat minder spectaculair is qua vormgeving dan dat van de nieuwe Volvo FH en FM. Dat gezegd hebbende; we kunnen nog niet goed zien wat ernaast zit en hoe dat eruitziet. Ook wat betreft de bedden, motortunnel en vloer, het dak en de afwerking hiervan, blijft het nog even gissen.

Witte randen verhullen raamlijn

Ook vallen de witte randen op aan de buitenkant langs de ramen. Die verhullen een naar beneden aflopende raamrand. Dat de truck er aan de buitenkant heel anders uit komt te zien dan hoe die nu verpakt is, mag duidelijk zijn. 

Wat betreft de introductie van de nieuwe Scania is nog niets bekend gemaakt. Momenteel is de verwachting dat Scania haar nieuwe truck-range in één klap vernieuwt en presenteert – dit vanwege de modulaire opbouw van Scania’s – en dat dit nog vóór de IAA dit jaar staat te gebeuren. 

Lees ook:

Opnieuw nieuwe Scania’s gespot

Sneak preview nieuwe Scania

Scania krijgt neusje?

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie