Roemeense veroordeeld voor bedwelmingen
| 14:02 | Truckstar Redactie

Helft chauffeurs wil andere baan

Ongeveer de helft van de Nederlandse chauffeurs denkt er over van baan te veranderen.

Dit blijkt uit de uitkomsten van onze laatste online poll. Slechts 45 procent zegt: ‘Nee ik heb het goed waar ik nu zit.’ De verwachting was dat dit percentage hoger zou uitvallen bij een beroepsgroep die zo gepassioneerd voor het vak leeft.

Negentien procent zegt het komende jaar misschien van baan te willen veranderen en een mooie kans aan te willen grijpen als die zich voordoet.

Stuur in de wilgen

Daarnaast zegt elf procent genoeg te hebben van het chauffeursvak en het komende jaar het stuur in de wilgen te willen hangen. Hier kunnen we ons helaas iets bij voorstellen met alle oneerlijke buitenlandse boetes en de digitale tachograaf die alle redelijk en vrijheid de das om heeft gedaan.

Vier procent zegt in een andere tak van transport te willen rijden. Dat is een verrassend klein deel. Chauffeurs blijven hun type werk dus trouw.

Slechts drie procent geeft aan dat het niet goed gaat met het transportbedrijf waar ze werken, en dat men daarom op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Eveneens een klein deel – gelukkig – van vier procent zegt niet van baan te willen veranderen omdat men bang is nergens anders meer aangenomen te worden.  Veertien procent geeft aan nog geen chauffeur te zijn maar dit komend jaar heel graag wil worden.

Veel staan open voor nieuwe baan

Meer dan de helft van de deelnemers aan de poll, 51 procent geeft dus aan op zoek te zijn naar een andere (chauffeurs-)baan, of daar voor open te staan. Dat is veel.

Kijk op TruckstarWerk

Goed om te weten is dat Truckstar sinds kort een grote online vacature-site runt: TruckstarWerk. Hier kun je als chauffeur gemakkelijk je C.V. uploaden en zoeken naar goeie chauffeursbanen in jouw omgeving.

Maar je kunt ook je C.V. uploaden en verder niets doen. De kans bestaat dat een potentiële werkgever jouw profiel vindt en wellicht contact met je opneemt.

Aan de poll deden 1.001 mensen mee. De nieuwe poll gaat over motorrijders. Hebben we daar als chauffeur last van onderweg? Of zijn het serieuze weggebruikers die goed anticiperen?

 

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie