Volvo FH Truck of the Year 2014
| 11:08 | Truckstar Redactie

Volvo FH Truck of the Year 2014

De Volvo FH is verkozen tot Truck of the Year 2014.

Een Europese jury van vakjournalisten gaf de nieuwe FH de meeste punten waarmee deze tot Truck of the Year 2014 verkozen werd.

De prijs werd uitgereikt in Moskou tijdens de Comtrans transportbeurs die daar momenteel plaatsvindt.

De voorzitter van de jury, Gianenrico Griffini, zei het als volgt: “Volvo Trucks heeft een compleet nieuwe zware truck neergezet, die, met zijn innovatieve cabine, hi-tech aandrijflijn-componenten en vooruitstrevende onderhouds-oplossingen, een nieuwe maatstaf vertegenwoordigd in de automotive industry.”  

Volvo Trucks topman Claes Nilsson nam de prijs in ontvangst. Het is de derde keer dat een Volvo FH de titel Truck of the Year krijgt. In 1994 en 2000 was dit ook het geval.

‘Een eer en we zijn blij’

“Het is een eer en we zijn blij”, zegt Claes Nilsson in een reactie. Toen we de nieuwe FH presenteerden in september 2012, zeiden we dat de truck maatstaven zou verleggen voor wat een betreft een truck te bieden heeft. De International Truck of the Year-award bevestigt dat de Volvo FH de verwachtingen waar maakt.

De echte test komt nog bij Truckstar

De echte test komt echter nog: de Truckstar Truck van het Jaar-verkiezing. Hierin bepaalt een testpanel van 21 beroepschauffeurs – de ware kenners – wat de beste truck is, in plaats van een groep truck-journalisten. Deze verkiezing wordt op 18, 19 en 20 oktober gehouden en uiteraard is de nieuwe Volvo FH één van de deelnemers.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie