Hechtere samenwerking transporteurs
| 12:50 | Truckstar Redactie

Hechtere samenwerking transporteurs

De transporteurs Post-Kogeko, Visbeen en Daily Fresh Logistics breiden hun samenwerking uit.

De bedrijven willen samen verder groeien en meer nieuwe klanten aantrekken. “De bedrijven zijn complementair aan elkaar”, zegt Frans Denie, directeur van Post-Kogeko. “Samen hebben we meer mogelijkheden om te innoveren en nieuwe logistieke oplossingen aan te bieden”, zegt Denie.

Post-Kogeko en Visbeen werken al sinds 1998 samen als partners in DailyFresh Logistics in de dagelijkse aanvoer van  groente en fruit voor de Britse en Duitse markten. Daarnaast zijn ze recentelijk samen een nieuwe intermodale dienst gestart voor koel- en vrieslading tussen Spanje, Portugal, Engeland en Nederland.

Door een groot deel van de wegkilometers in te vullen met behulp van short-sea connecties worden kosten bespaard en CO2-uitstoot voorkomen. “We zullen steeds vaker intermodaal vervoeren”, zegt directeur Adrie Visbeen van Visbeen Transportgroep. “Over water, maar ook via het spoor. Daarnaast willen we het aantal bestemmingen in Europa uitbreiden om klanten breder te bedienen.”  

Post-Kogeko
Post-Kogeko is een logistiek bedrijf met meer dan dertig jaar ervaring in geconditioneerde foodlogistiek. Het bedrijf doet distributie, winkeldistributie, trailertransport, vrieslogistiek en containervervoer vanuit vier vestigingen, twee vrieshuizen en acht standplaatsen verspreid over het land. Post-Kogeko heeft 350 trekkende en 400 getrokken eenheden. Bij het bedrijf werken ongeveer 725 mensen.

Visbeen
Visbeen Transportgroep is in meer dan 85 jaar uitgegroeid tot een bekende transporteur van versproducten. Het bedrijf  telt circa 200 medewerkers. Visbeen is actief in het multimodaal transporteren van vers- en vriesproducten binnen de Benelux, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Scandinavië. De vloot bestaat uit zo’n 120 trekkende en 350 getrokken eenheden.

DailyFresh
DailyFresh Logistics is in 1998 opgericht voor groepage van groente en fruit naar Groot Brittannië. Het bedrijf is gevestigd in Maasdijk en heeft daarnaast crossdocking-faciliteiten in Duinkerken, Frankrijk en Venlo, en telt circa 55 medewerkers. DailyFresh Logistics treedt op als logistieke regisseur in de versketen voor producent, exporteurs, importeurs en retailers naar een groot aantal landen in Europa.
 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie