Vakantie-files in Europa
| 16:50 | Truckstar Redactie

Vakantie-files in Europa

De komende periode zal het druk zijn op de Europese wegen. De ANWB verwacht vooral in Zuid-Duitsland files.

De drukte begint al komend weekend. In Nederland gaan op vrijdag 1,1 miljoen mensen op vakantie. Maar de grootste ellende zal zich zaterdag voordoen in Zuid-Duitsland aangezien op belangrijke snelwegen zoals de A8 en A5 werkzaamheden zijn. Daarnaast beginnen de schoolvakanties in de deelstaat Baden-Württemberg.

Frans rijverbod
In Frankrijk geldt komende zaterdag een rijverbod voor trucks maar ook daar wordt grote drukte verwacht. Knelpunten zijn de A6 Parijs – Lyon voor Beaune en de aansluitende A7 naar de zuidkust bij Vienne en Montelimar. Later op de dag zal het ook vastlopen op de A10 Parijs – Bordeaux bij Orléans, Poitiers en Bordeaux. Ook verwacht de ANWB files naar Spanje op de A9 bij Perpignan.

Verder zullen er ook problemen ontstaan in Zwitserland, Oostenrijk en Italië, en de files zullen zich niet beperken tot zuidelijke richtingen. Veel Nederlanders bijvoorbeeld, komen weer terug van hun vakantie.

Bosbranden
Overigens woeden er flinke bosbranden in het zuiden van Europa. In de Catalonië woedt in de regio Alt Empordà een grote bosbrand. De Spaanse snelweg AP-7 van de Franse Grens naar Figueres/Barcelona is momenteel in beide richtingen open voor het verkeer. De weg werd eerder afgesloten vanwege de brand. Ook in Portugal, Kroatië en Griekenland woeden bosbranden.

Nederland
In Nederland zal de vakantiedrukte op de weg weinig voorstellen, behalve dan op de A28 richting Assen en dan vooral op vrijdag. Dan komen alle trucks voor ons eigen Truckstar Festival binnen. Op zaterdag en zondag komen er enkele tienduizenden dagjesmensen en truck-liefhebbers op het Truckstar Festival af. Wil je dit weekend op vakantia gaan, dan kun je beter nog even het Truckstar Festival meepakken en maandag op pad gaan! Overigens kun je ook prima met het openbaar vervoer naar Assen komen.

Via dit overzicht van TomTom kun je in heel Europa de verkeerssituatie en files van het moment zien. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie