Hartog & Bikker met nieuwe oude FH's
| 12:51 | Truckstar Redactie

Hartog & Bikker met nieuwe oude FH’s

Den Hartog & Bikker heeft tien nieuwe oude Volvo FH’s in gebruik genomen.

Het gaat om motorwagens met 420 pk, in Euro 5-uitvoering, ter uitbreiding van de vloot die nu uit zo’n 160 trekkende eenheden bestaat.

Sommigen zullen zich afvragen waarom een transportbedrijf nog investereert in het ‘oude model’ terwijl de nieuwe FH inmiddels gepresenteerd is, en de productiestart niet lang op zich laat wachten.

Onderhandelings-voordeel
Toch zijn er voordelen. Als transporteur heb je bijvoorbeeld het onderhandelings-voordeel dat de fabrikant nog graag zijn vorige model wil verkopen omdat anders zijn fabrieken stilliggen. Bovendien liggen de truckverkopen momenteel op z’n gat, wat ook helpt om tot een goede prijs te komen.

Lekker rijden
Daarnaast is de huidige FH een auto die niet de ruimste cabine heeft, maar wel technisch geheel bij de tijd is en lekker rijdt, zoals we afgelopen voorjaar tijdens onze Truck van het Jaar-verkiezing gemerkt hebben. Zeker geen straf voor de chauffeur dus. “De Volvo FH is een uitontwikkeld product, beter kun je op dit moment niet krijgen, voegt Wim Delput toe, directeur van Den Hartog & Bikker.

Brandstof
Voor de directie speelt natuurlijk ook het verbruik een rol: “Voor ons is brandstofzuinig rijden een wezenlijk punt. Het is goed voor onze opdrachtgever, maar ook voor onszelf. In het transport vormen personeelskosten de grootste kostenpost, maar vlak daarna volgen de kosten voor brandstof en onderhoud. Bij de laatste investering in de nieuwe Volvo-combinaties is dat één van de belangrijkste aspecten geweest”, zegt Delput.

De trucks werden geleverd door Volvo-dealer Van Dijk uit Culemborg, een dealer die ook bij veel eigenrijders een goede naam heeft. Van Dijk geeft de chauffeurs van de FH’s een instructie, maar geeft ze ook een praktijktraining Zuinig Rijden. Daarmee is het gemiddelde verbruik bij Den Hartog & Bikker inmiddels gedaald. “En als een chauffeur zuinig rijdt, zie je dat ook terug in verminderde onderhoudskosten”, aldus algemeen directeur Louis Mourits van Den Hartog & Bikker.

Ook Visbeen breidde onlangs het wagenpark uit met tien FH’s.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie