GCA Nederland
| 09:28 | Arjan Olsthoorn

GCA voegt twaalf Mercedes-Benz Actrossen toe aan vloot

Tanktransportbedrijf GCA Nederland, een dochter van Group Charles Andre (GCA), heeft twaalf nieuwe Mercedes-Benz Actrossen aan de vloot toegevoegd.

Het Franse moederbedrijf, met zo’n 10.000 werknemers en 7.000 eigen trucks, heeft al jarenlang een sterke relatie met Mercedes-Benz. Toch was het tot voor kort nooit tot een actieve relatie in Nederland gekomen. Voor managing director Oscar van Nuland was Mercedes-Benz nu een logische keuze. “Na heroverweging van wat wij in een truck zoeken, bleef er maar 1 duidelijke keuze over”. De positieve cijfers over verbruik en onderhoud, gekoppeld aan de goede match met de eigen werkplaats en de sterke uitstraling, waren voor van Nuland, zijn monteurs en chauffeurs doorslaggevend voor hun keuze voor Mercedes-Benz.

‘Professioneel en gestructureerd’

“Hoe de organisatie van Mercedes-Benz Trucks het heeft aangepakt, is heel erg professioneel en gestructureerd. Ze hebben op het juiste moment de juiste mensen naar voren geschoven. Daar voelden wij ons meteen comfortabel bij en dat is een groot compliment waard”, aldus Van Nuland. “We hebben stevige gesprekken gevoerd over de afspraken, opleidingen, onderhoud, onderdelen en levertermijnen. Je gaat een jarenlange verbintenis aan met elkaar en dat kun je maar één keer goed doen. Aan het begin.”

GCA Transport

V.l.n.r. Paul Douma (Louwman), Dimitri van Dongen (Mercedes-Benz Trucks Nederland), Oscar van Nuland (Managing Director GCA Transport B.V. ), Ludo Verkaart (Manager GCA Transport B.V. )

Toen de keuze eenmaal op de Actros was gevallen, werd de chauffeurs gevraagd wat zij belangrijk vinden aan een truck. “Onze Actrossen zijn geconfigureerd voor tankvervoer op de lange afstand met aandacht voor comfort. Voor onze chauffeurs die internationaal rijden, overnachten en weekenden maken.”

Uitrusting

De truck moest bepaalde eigenschappen hebben, zoals een BigSpace-Cabine met een vlakke vloer, standairco, koelkast, magnetron en DAB+ radio. Daarnaast beschikken de trucks over een 11-liter motor met 460 pk, een power take-off (PTO), Active Brake Assist 5, Predictive Powertrain Control en de Multimedia Cockpit Interactive met geïntegreerde trucknavigatie en Truck App Portal. Alles om brandstof te besparen en de chauffeur te ontlasten.

Dimitri van Dongen, key accountmanager van Mercedes-Benz Trucks Nederland, vult aan: “GCA heeft ook gekeken naar het totale plaatje. Niet alleen wat de truck operationeel kost, maar ook wat de auto na acht of negen jaar weer opbrengt én waarin de chauffeur comfortabel zijn werk kan doen. Want als de chauffeur zich prettig voelt, doet hij zijn werk met plezier en is hij productiever.”

‘Comfortabel als een bus’

Van de in totaal twaalf aangekochte trucks zijn er inmiddels negen geleverd, waarvan er al zes operationeel zijn. “De Actrossen zijn op het inbouwen van een tolkast na klaar om te gaan rijden. Elke Mercedes die hier wordt afgeleverd kan dankzij de service van Mercedes-Benz Trucks dealer Louwman in Roosendaal meteen de weg op.”

De ervaringen zijn zeer positief. “De eerste chauffeur die zijn nieuwe Actros kreeg, vertelde dat hij halverwege is uitgestapt ‘om te kijken waar de passagiers zitten’. De truck reed volgens hem zo comfortabel als een bus”, lacht Van Nuland.

Met de door GCA Nederland aangekochte Actrossen wordt het wagenpark uitgebreid. Wat Van Nuland betreft blijft het daar niet bij. “Het lijkt me goed om het aandeel van Mercedes-Benz Trucks binnen GCA uit te breiden. Of er in de toekomst meer Actros-trucks bij ons gaan rijden? Dat antwoord luidt een volmondig ‘ja’.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie