Fred Teeven
| 10:59 | Rik Werner

Zij-instromer Fred Teeven droomde van trucks maar gaat aan de slag als buschauffeur

Over zij-instromers gesproken! Oud-staatssecretaris Fred Teeven van de VVD overwoog na zijn afscheid van de politiek om vrachtwagenchauffeur te worden. Hij droomde van internationale ritten. Maar nu zit hij voor streekvervoerder Connexxion achter het stuur.

Dat melden het Algemeen Dagblad en De Telegraaf vandaag. Teeven verdween uit de politiek na de geruchtmakende bonnetjes-affaire.

Internationaal

,,Ik doe het chauffeurswerk parttime en heb mijn introductiecursus net achter de rug”, laat de VVD-er in de kranten optekenen. ,,Ik had al steeds in mijn hoofd internationaal vrachtwagenchauffeur te worden, maar toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast.” Volgens een woordvoerder van Connexxion is Teeven een paar weken in opleiding en zal hij daarna daadwerkelijk reizigers gaan vervoeren in de regio Haarlem.

De oud-politicus heeft samen met een partner ook een bedrijfsadviesbureau opgezet. Dat werk combineert hij met zijn nieuwe chauffeursbestaan.

(Foto: videostill YouTube)

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie