Gefco
| 10:26 | Rik Werner

Franse vervoerder Gefco nu ook in Griekenland actief

De Franse transporteur Gefco heeft haar werkterrein uitgebreid naar Griekenland. Het bedrijf heeft er een kantoor geopend. Dat moet de spil worden in vervoer tussen de Balkanlanden en Oost-Europa.

Dat heeft Gefco vandaag zelf wereldkundig gemaakt. Gefco is niet helemaal nieuw in Griekenland, de onderneming was er al actief voor enkele klanten. ,,Het potentieel is door de ligging van het land enorm. We willen onze marktpositie op de vervoersmarkt in Griekenland versterken en streven voor volgend jaar naar een verdubbeling van de omzet’’, klinkt het vol optimisme uit de mond van Fabien Gauchet, de nieuwe directeur van Gefco Griekenland. ,,We hopen bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het land.’’

Farmacie

Gefco wil zich in Griekenland, behalve op ‘regulier’ vervoer, onder meer toeleggen op gekoeld transport voor onder meer de levensmiddelenindustrie en de farmacie. De onderneming is inmiddels in 150 landen actief, waaronder in Nederland. In 2016 behaalde Gefco een totaalomzet van 4,2 miljard euro en telde 12 duizend medewerkers.

Lees ook: Naam CISO Transport verdwijnt spoorslags bij overname door Frans Eurotranspharma.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie