Veiligere chauffeurs in proef met Volvo
| 11:42 | Rik Werner

Evofenedex vreest oplopend chauffeurstekort door EU-plannen

De transportplannen van de Europese Unie zorgen voor een oplopend tekort aan chauffeurs en verdere druk op de logistieke arbeidsmarkt.

Daarvoor waarschuwt branchevereniging Evofenedex woensdag voorafgaand aan een debat over de plannen in de Tweede Kamer.

Mobility Package

De maatregelen om misstanden als oneerlijke concurrentie aan te pakken, gebundeld in het zogenoemde Mobility Package, bemoeilijken volgens de branchevereniging de inzet van vrachtauto’s en chauffeurs en werken daarmee contraproductief. Evofenedex wijst erop dat de plannen zijn ontwikkeld in crisisjaren waarbij ze moesten dienen als bescherming voor met name West-Europese vervoerders. Enerzijds rijzen door de maatregelen administratieve lasten voor vervoerders de pan uit.

Op slot

Anderzijds denken bedrijven en chauffeurs wel drie keer na alvorens in West-Europa aan de slag te gaan, stelt Evofenedex op haar website. ‘Door de aantrekkende economie ziet de wereld er ineens heel anders uit. De maatregelen gooien de transportsector daarmee op slot’. De branchevereniging pleit voor een vrijere transportmarkt en wil dat Nederland zich daar in Brussel hard voor maakt.

Lees ook: Transportsector op volle toeren in derde kwartaal, chauffeurstekort nijpend

1 Reactie
  1. Wat en bullshit. Er zit zeker weer en directeur van een groot bedrijf in de raad. Laten ze juist nu doorpakken met strengere regels omtrent oostblokchauffeurs Dan zit er voor ons chauffeurs ook mischien eindelijk weer eens en knappe loonsverhoging in ipv die fooitjes waar we ook nog eens dank je wel voor moeten zeggen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie