| 14:46 | Bert Mateboer

FGM trucktrailer voor Truckcenter Apeldoorn

Truckcenter Apeldoorn vervoert tweedehands transportmaterieel door heel Europa, en doet dit sinds kort met een FGM Type 32 Trucktransporter. Tot groot enthousiasme van eigenaren Wil en Sander Krommenhoek.

“Voor ons is dit de ideale trucktransporter, met zijn lage laadvloer, hoge torsiestijfheid en hoogwaardige afwerking. Wat verder de doorslag gaf voor het kiezen van FGM, was de mogelijkheid om hem drie meter uit te schuiven, en de chauffeursvriendelijke bediening.”

Transport van trucks

FGM Trailer is een Italiaanse fabrikant van trailers, vooral diepladers voor het transporteren van trucks. Essentieel voor dit type opleggers is een lage laadvloerhoogte, een hoge stijfheid van het staal, en een gemakkelijke bediening van (oprij) kleppen. Matrax Trading te Mill (NB), gespecialiseerd in materieel voor exceptioneel transport, is sinds 2022 de importeur van FGM. “Wij kopen en verkopen onder andere trekkers en 3- tot 5-assige kippers met gewichten tot 20 à 25 ton. Tachtig procent van onze handel halen wij uit Scandinavië en onze kopers bevinden zich in heel Europa. Die voertuigen moeten we probleemloos en zonder hulpmiddelen kunnen vervoeren. Dat kan uitstekend met deze FGM 32. Het enige dat we handmatig moeten doen is het losklikken van de achterbumper alvorens we aan de achterzijde kunnen laden en lossen,” vertelt Krommenhoek.

Lees ook: Transavia doet crewtraining in de regio met trainingsoplegger

De FGM type 32 heeft een GVW van 42 ton, en een netto laadvermogen van 29.500 kg. Onder de (niet-afkoppelbare) nek bevindt zich de kingpin die met maximaal 18 ton op de schotel rust. De oplegger is uitgerust met drie SAF assen met een draagvermogen van 8 ton elk, voorzien van trommelremmen en 205/65 R 17,5 banden. De achterste as is naloop-gestuurd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie