looncheck-app
| 10:40 | Arjan Olsthoorn

Gratis looncheck-app voor vrachtwagenchauffeurs

Hoe weet je zeker dat je loonstrookje klopt? Met de nieuwe looncheck-app van CNV Vakmensen kunnen vrachtwagenchauffeurs dat voortaan nog makkelijker zelf controleren.

“Met de gratis app kunnen chauffeurs eenvoudig hun uren en ritten bijhouden. Aan het eind van de maand hebben ze dan een nauwkeurig overzicht dat ze naast hun loonstrookje kunnen leggen. Hier gaan veel chauffeurs plezier van hebben”, verwacht CNV-bestuurder Edwin Meijer. De gratis ‘BGV Looncheck app’ is in korte tijd al ruim 2.000 keer gedownload. De app is de verbeterde opvolger van de bekende ‘koffiegeld-app’.

Wisselende loonstrookjes

Volgens Meijer voorziet de BGV Looncheck app in een behoefte. “Vrachtwagenchauffeurs hebben sterk wisselende loonstrookjes, afhankelijk van de overuren die ze hebben gemaakt en de verschillende vergoedingen en toeslagen waar ze recht op hebben. Dat maakt het moeilijk om aan het eind van de maand snel te zien of je salaris klopt. De app gaat hier zeker in helpen.”

Door de ritten elke dag zorgvuldig te registreren, houdt de app precies bij waar je recht op hebt. “Als dat niet klopt met je salarisstrookje, kun je met de loonberekening die de app heeft opgeleverd naar je werkgever”, zegt Meijer. “CNV-leden kunnen bovendien rekenen op hulp van de bond. Zonodig kunnen we, op basis van de rittenregistratie in de app, een loonvordering instellen.”

De BGV Looncheck app wordt komende tijd nog verder verbeterd, op basis van reacties van gebruikers.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie