Biagi Bros
| 15:14 | Robert Servaas

Nikola waterstoftrucks voor Amerikaanse Biagi Bros

Het Amerikaanse transportbedrijf Biagi Bros, uit Californië, heeft tien Nikola waterstoftrucks aan de vloot toegevoegd. De trucks zullen regionale routes in de eerder genoemde staat gaan rijden.

De trucks van Nikola worden geleverd met Europese cabines van Iveco. In Europa wordt de naam Nikola niet langer gebruikt, maar werkt men aan identieke trekkers onder de naam van Iveco. Deze Amerikaanse trucks zijn uitgerust met Bosch brandstofcel-technologie en elektromotoren met een vermogen van 536 pk. De waterstoftrucks hebben een actieradius van ongeveer 800 kilometer.

Lees ook: Haven Rotterdam ziet verandering: minder containers, meer LNG

“Biagi Bros is verheugd om een spannende toevoeging aan onze vloot aan te kondigen: 10 gloednieuwe Nikola waterstof brandstofcel elektrische trucks! Deze ultramoderne voertuigen tonen onze toewijding aan duurzaam transport en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk in de logistieke sector. We zijn er trots op om samen met Nikola de weg vrij te maken voor een groenere toekomst. In een wereld die snel verandert, is innovatie de basis voor vooruitgang, groei en duurzaamheid. Innovatiever dan nulemissie trucks wordt het niet,” aldus Stacey Biagi.

1 Reactie
  1. Hopelijk krijgen we er hier in Europa ook op de markt en snel graag. Persoonlijk zie ik echt meer toekomst in deze uitvoering van waterstof. Want Electric zie ik niet echt in de toekomst risico op brand veel te groot. Daarom graag meer info van deze op waterstof

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie