Tesla
| 11:55 | Rik Werner

En wé֖ér is er uitstel voor Tesla’s e-truck: nu 16 november onthulling

Tesla heeft voor de tweede keer de onthulling van haar eerste volledig elektrische vrachtwagen uitgesteld. De presentatie van de truck zou nu 16 november in de VS plaats moeten hebben.

Dat heeft Tesla-goeroe Elon Musk via Twitter laten weten. Eerder liet Musk via hetzelfde medium weten dat zijn eerste e-truck op 26 oktober aan de wereld zou worden getoond.

Model 3

Volgens Musk heeft Tesla momenteel al haar aandacht nodig voor het goed op gang brengen van de productie van de Tesla Model 3, de elektrische middenklasser waarvan het merk vanaf 2018 grote aantallen hoopt te verkopen. Tesla wil zich de komende weken eveneens focussen op uitbreiding van de batterijproductie in Puerto Rico.

Kapers

Tesla stelt dat haar elektrische vrachtwagen straks goed is voor een actieradius van 320 tot 480 kilometer. Daarmee is de truck bij uitstek geschikt voor stadsdistributie en regionaal transport. Tesla doet er goed aan niet te lang te wachten met introductie, want er zijn meer elektrokapers op de kust. Nieuwkomer Nikola (in combinatie met een brandstofcel), MAN, Cummins, Mercedes-Benz en Volvo zijn allemaal bezig met de ontwikkeling van emissievrije vrachtwagens.

Lees ook: Musk twittert: onthulling e-truck Tesla op 26 oktober.

‘Verkoop trucks met alternatieve aandrijflijn blijft ver achter, overheidsingrijpen noodzakelijk’.

Bosch brengt waterstoftruck Nikola tot leven.

Ook Cummins omarmt elektrische aandrijving.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie