Tesla
| 10:18 | Rik Werner

Musk twittert: onthulling e-truck Tesla op 26 oktober

Tesla onthult haar eerste volledig elektrische vrachtwagen op donderdag 26 oktober. Dat gebeurt in Hawthorne, gelegen in de Amerikaanse staat Californië.

Tesla-opperbaas Elon Musk heeft de introductiedatum op Twitter prijsgegeven. Tesla maakte al enkele keren bekend bezig te zijn met de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven vrachtwagen. Het bedrijf lekte af en toe teaserbeelden. Alleen een introductiedatum ontbrak nog. Tot vandaag.

SpaceX

De presentatie heeft plaats bij SpaceX, eveneens een onderneming van Elon Musk. De Tesla-baas noemt in zijn Twitter-bericht de nieuwe e-truck ‘onwerkelijk’. De eerste foto’s wijzen inderdaad op een futuristisch voertuig. De Tesla e-truck zou goed zijn voor een actieradius tussen de 320 en 480 kilometer. Daarmee is de vrachtwagen voornamelijk geschikt voor binnenlands vervoer.

MAN

Inmiddels hebben ook Cummins, Mercedes-Benz en Volvo de komst van een elektrische vrachtwagen aangekondigd. MAN berichtte onlangs in 2021 de serieproductie van e-trucks aan te vangen.

Lees ook: Serieproductie elektrische MAN-trucks start in 2021.

Technische Unie levert met e-truck GINAF emissievrij in Amsterdam.

Emoss levert nieuwe elektrische trucks in Rotterdam.

Zweedse e-truck zet chauffeur buitenspel.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie