Van Houten
| 13:43 | Robert Servaas

Een nieuwe Scania, maar Johan van Houten heeft nog geen rijbewijs

“Je moet fun in je werk hebben,” is de stellige overtuiging van Johan van Houten uit Hoenzadriel. Opmerkelijk want Johan zal voorlopig nog niet in de Scania rijden. Hij moet namelijk nog 18 worden en zijn rijbewijs halen.

Wat niet wil zeggen dat Johan niet precies weet wat hij wil: ondernemer zijn. En dat zowel in het transport als in de andere bedrijvigheid bij Van Houten: de champignonteelt en -handel. “Ik vind trucks heel mooi om naar te kijken, maar er moet wel geld mee verdiend worden. Toch denk ik dat het agrarische van de champignonteelt mij nóg meer trekt. Ik zou niet week in week uit achter het stuur willen zitten.”

Weer een Scania
Ook deze keer is het een Scania geworden: “Van onze acht voertuigen zijn er inmiddels vijf van dat merk. De 450 pk’s doen het bij ons heel erg goed,” meent Johan. “Wij rijden zo 120.000 km per jaar met onze voertuigen. Voornamelijk binnenland. Maar we hebben ook een auto op Engeland rijden en één rijdt heel Europa door. Op die manier doen we zo’n acht jaar met een voertuig. Als ze de miljoen aantikken, willen wij ze toch wel weer inruilen.”

 

Scania 93M
Johan wil het champignon- en transportbedrijf voortzetten in de voetsporen van zijn vader. “Maar eerst maak ik dit jaar mijn HAVO af en aansluitend wil ik toch nog een HBO-opleiding/cursus doen.” Dat klinkt als de visie van een serieuze transporteur maar toch is Van Houten minstens zoveel een champignonkweker. “De champignons zijn wel iets uit de familie van Houten, de opa van Johan was met zijn broers al kweker”. Zijn vader nam dit destijds over en is zo door de handel in champignons in de eigen omgeving in het transport terecht gekomen. De vader van Johan kocht 32 jaar geleden zijn eerste auto, dat was ook een Scania. Het was een Scania motorwagen 93m 210pk. “Sindsdien zijn wij gegroeid in het transport en champignons. Je kunt bijna niet meer tegen een land zoals Polen op, maar wij gaan door. Hard werken, wordt beloond.”

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie